Иницијативни одбор: МБО Коран није неформална група грађана

15.06.2021. 09:34
0
ИЗВОР: Катера

Мјесна борачка организација Коран није неформална група грађана, како је неки називају, већ значајни и неизоставни дио Борачке организације Пале са својом Скупштином, руководством у Мјесној организацији и представницима у свим структурама Општинске борачке организације.

Скупштина ове Мјесне борачке организације засједала је 30. 5. 2021. године и на том засједању, у присуству 86 чланова Скупштине са правом гласа, донесена је одлука о поништењу резултата фиктивних избора из 2019. године, и изабрано  је ново руководство.

Мјесна борачка организација Коран најстрожије осуђујуе Саопштење  Борачке организације Пале у којем се наводи да је на парастосу погинулим борцима на Жепи прекршен протокол, и тиме изражено непоштовање мјесту и догађају. Подјсећамо руководство Борачке организације Пале да је највећи број бораца погинулих на Жепи управо из ове Мјесне заједнице. Сјећање које је том приликом подијелио учесник самог догађаја није непоштовање, већ управо супротно, очување сјећања на јуначки подвиг наших синова, очева, мужева и сабораца.

Жепа је симбол храбрости, јунаштва и човјечности, и значајан датум за цјелокупну историју Пала. Зато Мјесна борачка организација Коран неће дозволити да се обиљежавање овог датума доводи у било какву везу са неким нечасним радњама, или буде поштапалица за убирање јефтиних политичких поена. Како смо у рату чували животе, тако ћемо у миру чувати образ!

Борачка организација је светиња!

Коментари 0
Повезане вијести
Паљани прваци Балкана у Џију-џицу Паљани прваци Балкана у Џију-џицу
Косорић задовољан стартом Романије: Очекивали смо добар почетак Косорић задовољан стартом Романије: Очекивали смо добар почетак
Хуманитарно вече за Милана Маџгаља у петак у Палама Хуманитарно вече за Милана Маџгаља у петак у Палама
Најчитаније
  • Војно возило које је смрскало "форд" теже и од аутобуса
    8h 24m
    2
  • Малим херојима у борби за живот потребна подршка друштва
    9h 37m
    0
  • Данас Свети Јоаким и Ана
    10h 17m
    0
  • Тресло се тло: Земљотрес код Кнежева
    8h 13m
    0
  • Прекид у водоснабдијевању у насељу Добриња I
    2h 40m
    0