Инспекција испитује наводе родитеља о физичком насиљу у ОШ "Свети Сава" у Билећи

08.02.2022. 19:47
2
ИЗВОР: novosti.rs

Министарство просвјете и културе Републике Српске затражило је од Републичког педагошког завода и Просвјетне инспекције да провјери наводе родитеља ученика ОШ "Свети Сава" из Билеће, према којима тврди да је његово дијете претрпјело насиље од стране наставника те школе, о чему су прије неколико дана писале "Новости".

Комисија Републичког завод са просвјетном инспекцијом, данас излази на терен.

- Два педагошка инспектора посјетиће ОШ "Свети Сава" у Билећи, а уколико се утврди одговорност, и пропусти у раду просвјетног радника али и управе школе слиједе и новчане казне - рекао је Предраг Дамјановић, директор Републичког завода.

Овај инцидент у Билећи догодио се прије више од три мјесеца, а отац ученика, Мирко Вучковић, изашао је у јавност са својим тврдњама пошто у ОШ "Свети Сава" нису предузели ништа.

И директор Републичког завода сматра да није требало да се чека оволико.

- Све је требало раније решити, најкасније до краја првог полугодишта. Да ли би била стављена тачка или би се наставило са даљним процедурама зависило би од страна у овом случају. Зашто је то толико трајало и то ће испитати наши инспектори - додао је Дамјановић.

Слика

Мирко Вучковић/ Фото: Приватна архива

Према писању "Новости", Мирко Вучковић тврди да му је наставник у ОШ "Свети Сава" Бранко Бабић физички напао сина, ученика деветог разреда, а да школа није ништа предузела по том питању.

Вучковић наводи да је наставник Бабић прво прозвао његовог сина, иначе одличног ученика, потом му дао јединицу из техничког васпитања, да би након тога почео да га дави.

- Мој син је опсовао свог друга из клупе, а наставник је реаговао као да је њему реко ружне речи. Дошао је из своје катедре, прво га избацио са часа, да би му пришао док се паковао и почео са две руке да га дави. То је потврдило девет ученика, док се два не сећају шта се десило - тврди Вучковић.

Наставник све негира

Наставник Бранко Бабић негира све тврдње и каже да је од Вучковића доживио највећу увреду од када ради као просвјетни радник.

- То је било прије три мјесеца. Школа и Школски одбор урадили су све по закону, и утврдили да нисам учинио никакав прекршај, и да је изјава овог родитеља неистинита и гнусна лаж. У својих 42 године радног стажа, никад нисам доживио увреду од ученика, а овог пута јесам од сина Мирка Вучковића да ми на часу због слабе добијене оцјене каже "п... ми к... ", и том приликом кад сам га упутио педагогу школе, заузео борбени став према мени - рекао је Бабић.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Lara 09.02.2022. 22:53
    Profesori za mizernu platu treba da se bore sa sve više nevaspitane djece i za to ih još i tuže. Dragi roditelji vaspitajte svoju djecu pa ih onda posaljite u školu.
  • Generic placeholder image
    Maki 09.02.2022. 22:49
    Sta pravite cirkus i pompu. Sada su djeca u pravu, pa tatici i mamici za suknjicu pa u skolu. Ne daj boze da je njihovo mezimče krivo. Nije danas lako biti profesor. Takve roditelje bi kaznio. EEE još dize pompu i sud pokrece. Riješi u cetiri oka ako mislis da je nesto bilo. Cuti nesretniče i pokrij se po glavi.
Повезане вијести
Власеничка „Просвјета“ и глумац Лучић ђаке уче тајнама глуме Власеничка „Просвјета“ и глумац Лучић ђаке уче тајнама глуме
Завршена манифестација у част 120 година "Просвјете" Завршена манифестација у част 120 година "Просвјете"
Билећи пола милиона КМ од соларне електране Билећи пола милиона КМ од соларне електране
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    19h 37m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    17h 39m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    16h 32m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    16h 37m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    15h 40m
    1