Власеничка „Просвјета“ и глумац Лучић ђаке уче тајнама глуме

08.05.2023. 13:55
0
ИЗВОР: katera.news

Власенички ђаци ће, захваљујући Општинском одбору СПКД „Просвјета“ Власеница,  у наредних мјесец дана имати прилику да уче тајне глумачког заната.

Споменка Савиновић, предсједница власеничке „Просвјете“ рекла је да у школама у овој локалној заједници има много талентованих ђака који воле да рецитују и глуме, који учествују на различитим догађајима, од тематских  школских приредаба па до општинских манифестација.

- Дошли смо на идеју да организујемо драмске радионице на којима би они могли научити много тога корисног за глуму и уопште за  сценски наступ. Од идеје до реализације није прошло много. Контактирали смо са мастер глумцем Милошем Лучићем и договорили се да он мјесец дана, сваког понедјељка, долази у Власеницу и наше ђаке научи основама свог позива - рекла је она.

Према њеним ријечима, интересовање је веома велико и осим ученика из основне и средње школе из Власенице, радионицама могу присуствовати и млађи суграђани којима је глума љубав.

- Иако млад, Лучић већ има богато искуство као предавач глуме у  новосадском Драма студију и Театру 34, и не сумњамо да ће сви они који буду похађали радионице много тога научити - рекла је Савиновићева.

Како су радионице замишљене, објаснио је Милош Лучић, мастер аудио-визуелни умјетник - глумац. 

- Глумачке радионице састоје се од низа вјежби и игара које позитивно утичу на концентрацију и пажњу, ослобађају полазнике од треме и страха од сценског наступа, али и побољшавају дикцију, артикулацију, гестикулацију, самопоуздање, итд. Полазници ће бити распоређени у три групе, према узрасту, а радионице ће бити у просторијама Основне школе „Вук Караџић у Власеници - објашњава Лучић, који има и посебан мотив да своје знање пренесе младим Власеничанима.

- Прве мјесеце живота сам провео у Власеници и ту ми је најближа родбина, тако да осећам огромну потребу да своје знање подијелим са младима у крају из кога потичем - истакао је Лучић.

Милош Лучић је дипломирао у класи Бориса Исаковића, а мастер завршио у класи Ервина Брава и Леона Лучева на Академији уметности у Новом Саду.

Публици је познат из бројних телевизијских  пројеката од којих су најзначајнији : Дара из Јасеновца, Краљ Петар I, Државни службеник III, Јутро ће променити све.

Игра у више позоришних представа за дјецу и одрасле у Србији и региону, а као предавач глуме ради у Драма студију и Театру 34 у Новом Саду. Укључен је и у све културне активности града Требиња.

Коментари 0
Повезане вијести
Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црвеног крста У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црве...
У саобраћајној несрећи у Власеници смртно страдао мушкарац У саобраћајној несрећи у Власеници смртно страдао мушкарац
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    17h 50m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    18h 34m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    22h 39m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    22h 43m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    8h 10m
    0