Инспекторат Српске: Појачане контроле за празнике

26.04.2021. 19:25
0
ИЗВОР: СРНА

Из Инспектората Републике Српске поручују да ће и у данима предстојећих празника бити настављене појачане контроле на терену, због чега су позвали све пословне субјекте да се придржавају превентивних мјера и не излажу ризику од кажњавања и забране рада.

- Такође, позивамо и грађане да у току празничне куповине на личном примјеру покажу одговорност у понашању, те да благовремено обаве све планиране обавезе како би се избјегло стварање вићих гужви, а свим грађанима омогућило да под истим условима задовоље своје потрошачке потребе, као и трговцима да несметано раде - наводи се у саопштењу Инспректората Српске.

Наводе са васкршњи и првомајски празници традиционално представљају вријеме окупљања и славља, међутим тренутна епидемиолошка ситуација и даље изискује стрпљење, разумијевање и одговорност.

- Коришћењем маске, дезинфекцијом руку, поштовањем физичке дистанце, ограничавањем броја лица која истовремено могу боравити у објекту, знатно се смањује ризик, а грађанима се омогућава несметана куповина и коришћење услуга. Наш заједнички интерес је да привредни субјекти свој рад прилагоде тренутним условима како би несметано радили у обиму у којем је то могуће, али уз поштовање свих епидемиолошких мјера - истиче се у саопштењу.

Наглашавају да пословни субјекти који поштују мјере и организују свој рад у складу са Закључком Републичког штаба за ванредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство Републике Српске не требају да брину због доласка инспектора.

- Међутим, свако неодговорно понашање и несавјесни појединци који угрожавају здравље грађана биће санкционисани у складу са законом - наводи се у саопштењу.

 Републички инспектори су протекле седмице извршили 670 инспекцијских контрола поштовања превентивних мјера заштите од епидемије. У 32 случају субјекти су затечени у прекршају, те су им изречене казне у износу од 53.000 КМ, док је за један објекат изречена мјера забране рада.

У оквиру провођења наведених мјера до сада је извршено 58.299 инспекцијских контрола у којима су изречене казне у износу од 1.518.200 КМ, док је за 75 објеката изречена мјера привремене забране рада.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Издато 160 прекршајних налога у вриједности 250.000 КМ Издато 160 прекршајних налога у вриједности 250.000 КМ
Срећна Нова 2024. година! Срећна Нова 2024. година!
Како да спријечите бацање хране за празнике? Како да спријечите бацање хране за празнике?
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    20h 32m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    19h 28m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    19h 32m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    16h 25m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    18h 22m
    0