Инспекторат Српске упозорава: Нећемо толерисати кршење епидемиолошких мјера

12.04.2021. 11:33
0
ИЗВОР: Srpska.info

Због непоштовања превентивних мјера заштите од епидемије у заједници и радним срединама, инспектори су у контролама у протеклих седам дана субјектима изрекли казне у износу од 78.000 КМ, док је за један објекат изречена мјера привремене забране рада.

Републички инспектори су протекле седмице спровели 976 инспекцијских контрола поштовања превентивних мјера заштите од епидемије, а прекршаји су утврђени у у 53 случаја.

– Акценат у контролама усмјерен је на објекте који због фреквенције грађана на дневном нивоу представљају високоризичне субјекте, као што су угоститељски и трговачки објекти, велики трговачки центри, фризерски салони, али од контроле нису изузете ни друге врсте објеката. С обзиром на тешку епидемиолошку ситуацију, у пуном капацитету настављмо са појачаном контролом поштовања превентивних мјера, у складу са закључком Републичког штаба за ванредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство РС – саопштили су из Инспектората РС.

Наглашавају да су за потребе појачаног надзора ангажовани републички инспектори свих 13 инспекцијских сектора. Рад инспектора организован је у смјенама, у радне дане, као и дане викенда.

– Неприхватљиво је и неће се толерисати да неодговорни појединци и након годину дана, сада већ свјесно крше епидемиолошке мјере. За сваки утврђени прекршај сносиће санкције у складу са законом. Такође, подсјећамо да се непоступање по здравственим прописима током епидемије сматра кривичним дјелом – поручују из Инспектората РС.

У оквиру спровођења наведених мјера, до сада је спроведено 56.995 инспекцијских контрола у којима су изречене казне у износу од 1.389.200 КМ, док је за 74 објекта изречена мјера привремене забране рада.

– Позивамо привредне субјекте и грађане да остану одговорни у поштовању превентивних мјера и на тај начин дају свој допринос у борби против вируса корона. Наведене мјере представљају минималан и занемарив напора за сваког појединца, а пружају велики допринос напорима здравствених радника на стабилизацији цјелокупне ситуације – наглашавају у Инспекторату.

Коментари 0
Повезане вијести
Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској
Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
Обиљежавање Дана Игманске бригаде Војске Републике Српске Обиљежавање Дана Игманске бригаде Војске Републике Српске
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    4h 53m
    0
  • Партизан мијења име!
    21h 48m
    4
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    5h 0m
    1
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    23h 55m
    3
  • Код Трнова ухапшено лице због криволова
    5h 9m
    0