Институт за јавно здравство данас не објављује податке о броју заражених

02.01.2021. 11:10
0
ИЗВОР: Srpskainfo

Институт за јавно здравство РС данас неће објављивати дневни извјештај о тренутној епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској.

Како се саопштено, извјештај неће бити објављен ни 8. јануара. Разлог није наведен, али се претпоставља да је због празника, Нове године и Божића.

Од како је проглашена епидемија, ово ће бити други, односно трећи пут да нема дневног епидемиолошког извјештаја. Први пут је изостао љетос.

До сада је у Републици Српској потврђено 37.185 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 1.784  особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 23.390 особе, а тестирано је укупно 162.509 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 721, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 286, а у општим болницама  435.

Министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић изјавио је јуче да се у другој половини јануара и почетком фебруара очекује пораст броја заражених вирусом корона, те да ће ситуацију у многоме одредити понашање грађана током празника.

Шеранић је у интервјуу Срни истакао да се већ сада припрема план за активирање већих капацитета Завода за физикалну медицину и рехабилитацију “Др Мирослав Зотовић” у случају да за тим буде потребе.

Коментари 0
Повезане вијести
Скакавац: Министар Шеранић изнио неистине, постоји сва документација за Милошево лијечење Скакавац: Министар Шеранић изнио неистине, постоји сва документација за Милошево лијечење
Шеранић најавио нове мјере због короне Шеранић најавио нове мјере због короне
Препоруке грађанима за вријеме трајања таласа врућине - шта јести и како се обући Препоруке грађанима за вријеме трајања таласа врућине - шта јести и како се обући
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    20h 46m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    21h 30m
    0
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    11h 6m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    19m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    13m
    0