Institut za javno zdravstvo danas ne objavljuje podatke o broju zaraženih

02.01.2021. 11:10
0
IZVOR: Srpskainfo

Institut za javno zdravstvo RS danas neće objavljivati dnevni izvještaj o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj.

Kako se saopšteno, izvještaj neće biti objavljen ni 8. januara. Razlog nije naveden, ali se pretpostavlja da je zbog praznika, Nove godine i Božića.

Od kako je proglašena epidemija, ovo će biti drugi, odnosno treći put da nema dnevnog epidemiološkog izvještaja. Prvi put je izostao ljetos.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 37.185 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 1.784  osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 23.390 osobe, a testirano je ukupno 162.509 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 721, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 286, a u opštim bolnicama  435.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić izjavio je juče da se u drugoj polovini januara i početkom februara očekuje porast broja zaraženih virusom korona, te da će situaciju u mnogome odrediti ponašanje građana tokom praznika.

Šeranić je u intervjuu Srni istakao da se već sada priprema plan za aktiviranje većih kapaciteta Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” u slučaju da za tim bude potrebe.

Komentari 0
Povezane vijesti
Skakavac: Ministar Šeranić iznio neistine, postoji sva dokumentacija za Miloševo liječenje Skakavac: Ministar Šeranić iznio neistine, postoji sva dokumentacija za Miloševo liječenje
Šeranić najavio nove mjere zbog korone Šeranić najavio nove mjere zbog korone
Preporuke građanima za vrijeme trajanja talasa vrućine - šta jesti i kako se obući Preporuke građanima za vrijeme trajanja talasa vrućine - šta jesti i kako se obući
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    16h 7m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    16h 51m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    20h 56m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    21h 0m
    2
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    6h 27m
    0