ИНТЕРВЈУ: Маја Буха – Пјева, свира клавир и бави се манекенством

02.11.2017. 12:10
0
ИЗВОР: Катера

Маја Буха је млада пјевачица из Источног Сарајева која полако иде ка врху музичке сцене. Иза себе има бројне наступе, а снимила је и први сингл “Да ли знаш”. Маја је ученица трећег разреда Средње музичке школе и бави се манекенством.

На наше велико задовољство Маја је издвојила мало свог времена за нас, те смо том приликом чули нешто више о њеним досадашњим остварењима и будућим плановима.

Када се јавила твоја љубав према музици?

Љубав према музици појавила се у раном дјетињству. У том периоду сам обожавала да слушам музику и да плешем. Око десете године сам схватила да бих вољела и сама да пјевам и да бих могла да се бавим пјевањем. Уписала сам нижу музичку школу и тако је све кренуло.

Знамо да се, осим музиком, активно бавиш и манекенством. Како успијеваш да ускладиш своје школске обавезе са музиком, а и манекенством?

Ја сам по природи прорачуната особа, што се тиче свих обавеза. Волим да ми је све испланирано, и да знам када је вријеме за дружење, за наступ, за учење. Школа ми је најбитнија у свему и много времена посвећујем томе. Моделинг је више хоби. У посљедње вријеме сам смањила активности у моделингу. Све у свему организација је најбитнија ствар за постизање највећег успјеха.

За твоју музику се чуло много даље од Источног Сарајева, али нас занима колику подршку имаш у свом граду?

Што се тиче конкретне подршке, за посљедњи кавер који сам урадила, општина Источно Ново Сарајево је донирала средства и овим путем бих жељела да им се захвалим на томе.

Осим тога, ви медији сте једна врста подршке уз помоћ које могу да покажем људима ко сам и чиме се бавим. Наравно, ту је и подршка осталих грађана, мојих пријатеља и школе.

Велики број наступа је иза тебе. Који би издвојила као најважнији за твоју досадашњу музичку каријеру?

Издвојила бих наступ са Дином (Deen) у којем сам пјевала његову пјесму на хуманитарном концерту којег је организовала Бејзикс школа (Basics). У том периоду сам још увијек похађала Бејзикс школу. Највише људи се одазвало, а уједно ово је за мене био и најдирљивији концерт. Атмосфера је била јако лијепа, тачно видиш и знаш да си учинио нешто добро за те људе. Концерт се одржавао као са циљем прикупљања средстава за поплављена подручја.

Сингл „Да ли знаш“, који си снимила са 16 година, је наишао на позитивне реакције код публике. Колико си ти задовољна успјехом свог првог сингла?

Ја сам презадовољна. Одувијек сам маштала о томе да имам свој спот, своју пјесму. Када сам сазнала за то била сам и више него пресрећна. На крају, резултатом сам и више него задовољна.

Који су твоји даљи планови, везано за музичку каријеру?

Тренутно, за синглове још увијек не знам, као што се десио и овај претходни кавер, увијек може нешто да искрсне. Тренутно сам базирана на школу, планирам да упишем музичку академију, па сам се фокусирала на ту сферу.

Да ли се у будућности планираш више посветити музици или манекенству?

Музиком, дефинитивно. Музика је мој животни позив, а моделинг је мој хоби, нешто што радим у слободно вријеме.

Коју поруку би послала својим вршњацима или младим особама које размишљају о музици као свом животном позиву?

Желим да им поручим да буду истрајни у томе што желе, да постоји много људи овдје који цијене умјетност. Требали би, наравно, да крену у музичку школу, и сигурна сам да ће наићи на пуну подршку професора и осталих људи који воле умјетност, као што се и мени десило.

 

Коментари 0
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    19h 11m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    20h 44m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    17h 10m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    19h 23m
    0
  • Партизан мијења име!
    9h 52m
    3