ИНТЕРВЈУ: Тања Каришик-Кошарац: Олимпијске игре главни мотив и циљ сваког спортисте

06.02.2019. 14:10
0
ИЗВОР: Катера

Трострука учесница Зимских олимпијских игара у Ванкуверу, Сочију и Пјонгчангу, репрезентативка БиХ, смучарка и биатлонка, Тања Каришик-Кошарац ове сезоне се, из приватних разлога, не такмичи, али има у плану да се врати на стазу и испуни норму за своју четврту зимску олимпијаду у Кини!

Каришик-Кошарац се у разговору за наш портал присјетила својих првих корака на скијама прије више од 15 година, када се у Смучарски клуб „Романија“ уписала на наговор другарица, иако тада није много знала о овом спорту.

„У почетку сам била мало смотана, али изузетно упорна. Већ наредне сезоне сам освојила своју прву медаљу, била сам изненађена, али срећна и мотивисана да даље напредујем“,каже Каришик-Кошарац за Катеру.

Слика

Она каже да су Зимске олимпијске игре за сваког спортисту величанствен догађај, па су тако биле и њене прве у Ванкуверу 2010. године.

„Норма за моје прве Олимпијске игре у том моменту је била изузетно тешка за мене. Била сам јако млада и нисам имала превише искуства. Када сам успјела да се пласирам мојој срећи није било краја“, истиче Каришик-Кошарац.

Она додаје да јој је била част појавити се на тако великом такмичењу, а оно што је њој оставило највећи утисак била је сама церемонија отварања тих игара.

„Сматрам да је велики успјех пласирати се три пута на Зимске олимпијске игре. Иза нас, који смо то успјели, стоји много тренинга, који знају бити итекако тешки и исцрпљујући, одрицања и упорности, посебно у нашим условима“, каже нам Тања.

Слика

Она сматра да су Олимпијске игре главни мотив и циљ сваког спортисте, јер су, према њеним ријечима, сваке за себе посебне и чаробне, а за њу су до сад најбоље биле оне у Сочију 2014. године.

Каришик-Кошарац данас, након 15 година од почетка професионалне каријере, може да се похвали са мноштвом медаља и разних пехара са многобројних такмичења, а тачан број освојених награда ни сама не зна. У прилогу су фотографије, па сами процијените.

„Поносим се сваком освојеном медаљом, јер сам за сваку дала свој максимум. Оно што бих издвојила јесу 19. и 23. мјесто на Међународној трци ИБУ купа, што је за сад и најбољи резултат у историји женског биатлона, као и укупни побједник свих Балкан купова у сезони 2016/17. година“, истиче Каришик-Кошарац.

Као што смо рекли, ове сезоне из приватних разлога неће тренирати, тачније на скијама ће бити само рекреативно, а након повратка на стазу настојаће да се врати у стару форму и да покуша испунити норму за Зимске олимпијске игре 2022. године у Кини.

„Видјећемо још како ће то изгледати. Норме су увијек јако захтјевне и потребно је пружити максимум да би се успјеле остварити“, каже Тања Каришик-Кошарац у разговору за наш портал.
Тања Каришик-Кошарац је рођена 1991. године у Сарајеву. Основно, средњошколско и високошколско образовање завршила је у Палама, гдје и данас живи. Спада у ред најуспјешнијих паљанских спортиста, самим тим и једна од ријетких спортиста који су учествовали у три узастопне Зимске олимпијске игре 2010, 2014. и 2018. године.

Коментари 0
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    20h 55m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    18h 57m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    17h 50m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    17h 55m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    16h 58m
    1