Исидора Боровчанин: За успјехе је најзаслужнији тата

12.02.2020. 10:27
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Веома сам поносна на себе, јер сам у релативно кратком периоду успјела да достигнем титулу првака државе у сениорској категорији, рекла је нова првакиња БиХ у катама и велика нада бх. каратеа Исидора Боровчанин (19).

Чланица Карате клуба Гласинац из Сокоца прошле седмице се на Илиџи окитила златном медаљом у катама појединачно у категорији сениорке на Првенству БиХ и тиме изборила пласман на Балканско и Европско првенство. Тако је талентована Сокочанка након сјајне каријере у омладинским категоријама за кратко вријеме најавила и сјајну сениорску каријеру.

-Ово такмичење је за мене било јако важно. Дуго сам се припремала и напорно радила да бих дошла до овог резултата. Могу рећи да ми је помогло и искуство одраније, јер сам са 16 година први пут наступила у овој категорији и освојила треће мјесто- каже шампионка из Сокоца.

Млада каратисткиња наглашава да највеће заслуге за њене успјехе припадају њеном оцу Миодрагу, који јој је уједно и тренер и главни "кривац" зашто је први пут обукла кимоно.

-Још као мала ишла сам с њим на тренинге и тада се отвара један сасвим нови свијет за мене, малу и стидљиву дјевојчицу. Када сам први пут обукла кимоно и стала на татами, схватила сам да је карате прави избор за мене. Са пет година сам први пут отишла на такмичење и тиме почиње моја такмичарска каријера- истиче Исидора и додаје:

-Бавити се каратеом не значи само тренирати и освајати медаље, него и то да јачањем физичке способности јачам свој дух и учим како да истрајем у свему- .

У досадашњој каријери освајала је велики број медаља с разних такмичења, од којих се издваја првакиња Балкана, девето мјесто са ЕП те вишеструке титуле првака БиХ и Републике Српске у кадетској и јуниорској категорији.

-Чиме год да се бавите, једно је сигурно - организација је најбитнија. Тренутно имам много обавеза, јер сам четврти разред општег смјера гимназије у Сокоцу и веома је тешко ускладити све обавезе, али када нешто истински волите увијек ћете наћи времена. Осим каратеа, имам велике амбиције да упишем стоматолошки факултет у Београду и тиме испуним једну своју дугогодишњу жељу- поручила је Боровчанинова.

За крај је амбициозна каратисткиња навеле да јој је сан да једног дана наступити на највећем спортском такмичењу на свијету.

-Сваки спортиста има неке циљеве које жели да испуни једног дана, па тако и ја имам један. Сан сваког спортисте је да се пласира на Олимпијске игре и тиме употпуни своју каријеру- закључила је деветнаестогодишња Исидора Боровчанин.

Коментари 0
Повезане вијести
Исидори Боровчанин бронза на Балканском првенству Исидори Боровчанин бронза на Балканском првенству
Сокочанка Исидора Боровчанин - Сениорски првак БиХ у катама Сокочанка Исидора Боровчанин - Сениорски првак БиХ у катама
Исидора Боровчанин трећи пут узастопно шампион Републике Српске Исидора Боровчанин трећи пут узастопно шампион Републике Српске
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    22h 28m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    20h 42m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    18h 32m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    10h 57m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    16h 30m
    0