Isidora Borovčanin: Za uspjehe je najzaslužniji tata

12.02.2020. 10:27
0
IZVOR: nezavisne.com

Veoma sam ponosna na sebe, jer sam u relativno kratkom periodu uspjela da dostignem titulu prvaka države u seniorskoj kategoriji, rekla je nova prvakinja BiH u katama i velika nada bh. karatea Isidora Borovčanin (19).

Članica Karate kluba Glasinac iz Sokoca prošle sedmice se na Ilidži okitila zlatnom medaljom u katama pojedinačno u kategoriji seniorke na Prvenstvu BiH i time izborila plasman na Balkansko i Evropsko prvenstvo. Tako je talentovana Sokočanka nakon sjajne karijere u omladinskim kategorijama za kratko vrijeme najavila i sjajnu seniorsku karijeru.

-Ovo takmičenje je za mene bilo jako važno. Dugo sam se pripremala i naporno radila da bih došla do ovog rezultata. Mogu reći da mi je pomoglo i iskustvo odranije, jer sam sa 16 godina prvi put nastupila u ovoj kategoriji i osvojila treće mjesto- kaže šampionka iz Sokoca.

Mlada karatistkinja naglašava da najveće zasluge za njene uspjehe pripadaju njenom ocu Miodragu, koji joj je ujedno i trener i glavni "krivac" zašto je prvi put obukla kimono.

-Još kao mala išla sam s njim na treninge i tada se otvara jedan sasvim novi svijet za mene, malu i stidljivu djevojčicu. Kada sam prvi put obukla kimono i stala na tatami, shvatila sam da je karate pravi izbor za mene. Sa pet godina sam prvi put otišla na takmičenje i time počinje moja takmičarska karijera- ističe Isidora i dodaje:

-Baviti se karateom ne znači samo trenirati i osvajati medalje, nego i to da jačanjem fizičke sposobnosti jačam svoj duh i učim kako da istrajem u svemu- .

U dosadašnjoj karijeri osvajala je veliki broj medalja s raznih takmičenja, od kojih se izdvaja prvakinja Balkana, deveto mjesto sa EP te višestruke titule prvaka BiH i Republike Srpske u kadetskoj i juniorskoj kategoriji.

-Čime god da se bavite, jedno je sigurno - organizacija je najbitnija. Trenutno imam mnogo obaveza, jer sam četvrti razred opšteg smjera gimnazije u Sokocu i veoma je teško uskladiti sve obaveze, ali kada nešto istinski volite uvijek ćete naći vremena. Osim karatea, imam velike ambicije da upišem stomatološki fakultet u Beogradu i time ispunim jednu svoju dugogodišnju želju- poručila je Borovčaninova.

Za kraj je ambiciozna karatistkinja navele da joj je san da jednog dana nastupiti na najvećem sportskom takmičenju na svijetu.

-Svaki sportista ima neke ciljeve koje želi da ispuni jednog dana, pa tako i ja imam jedan. San svakog sportiste je da se plasira na Olimpijske igre i time upotpuni svoju karijeru- zaključila je devetnaestogodišnja Isidora Borovčanin.

Komentari 0
Povezane vijesti
Isidori Borovčanin bronza na Balkanskom prvenstvu Isidori Borovčanin bronza na Balkanskom prvenstvu
Sokočanka Isidora Borovčanin - Seniorski prvak BiH u katama Sokočanka Isidora Borovčanin - Seniorski prvak BiH u katama
Isidora Borovčanin treći put uzastopno šampion Republike Srpske Isidora Borovčanin treći put uzastopno šampion Republike Srpske
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    22h 6m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    20h 50m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    15h 35m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    12h 34m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    12h 40m
    0