Исписани увредљиви и пријетећи графити у Источном Сарајеву

28.01.2022. 18:33
2
ИЗВОР: atvbl.com

Срамни и пријетећи графити појавили су се данас на више мјеста у Источном Сарајеву.

На једном зиду је исписана срамна и пријетећа порука усмјерена против Срба, али судећи по њеном садржају и против Јевреја, Рома и других народа.

- Нож, колац, Јасеновац - исписао је непознати аутор, очигледно несвјестан тежине злочина који су почињени у логору Јасеновац.

Симптоматично је да се овакав графит појављује само дан након обиљежавања Међународног дана сјећања на жртве Холокауста.

Подсјећања ради, у концентрационом логору Јасеновац на најбруталнији начин убијани су Срби, Роми, Јевреји... Важно је знати да је логор Јасеновац, као систем логора под командом из логора Јасеновац, је био највећи концентрациони и логор смрти на простору окупиране Краљевине Југославије за вријеме Другог свјетског рата.

Логор је формирала Независна Држава Хрватска, источно од истоименог града, у августу 1941. године, а уништиле су га усташе у априлу 1945. године да би сакрили и умањили злочин који су починили над Србима, Јеврејима и Ромима.

У логору Јасеновац на најсуровије начине убијено је 700 хиљада невиних људи. Стога је питање да ли је аутор срамног графита уопште свјестан шта слави и да ли је у питању пријетња.

На другом графиту види се како је аутор прешарао мапу Републике Српске, вјероватно алудирајући на то да она треба да нестане.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Joka 29.01.2022. 13:39
    Najstrasnije u ovom trenutku je to sto su oni poceli masovno da se naseljavaju na podrucje Istocnog Novog Sarajeva a posebno Istocne Ilidze, kupuju ciljano stanove sve dok ih se naseli dovoljan broj da mogu zakuvati rat kao I 1992. onda ce biti kasno.
  • Generic placeholder image
    A 29.01.2022. 08:27
    Izgleda da se ovde narod mora organizovati da ovakve hvata I kaznjava, nista od policija.
    I najvecim optimistima postaje jasno da nema nista od suzivota.
Повезане вијести
У четвртак промоција књиге „...и друге приче“ Саше Кнежевића У четвртак промоција књиге „...и друге приче“ Саше Кнежевића
Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Културном центру Источно Сарајево Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Културном центру Источно С...
У току хуманитарни базар за нашу суграђанку Веру Гргић (ФОТО) У току хуманитарни базар за нашу суграђанку Веру Гргић (ФОТО)
Најчитаније
  • Петогодишњак се угушио чепом од сока
    21h 31m
    0
  • Упозорење метеоролога за вечерас и сутра
    20h 44m
    0
  • Након свађе суграђанину пуцао у главу
    3h 34m
    0
  • Априлска пензија 30. априла
    22h 52m
    3
  • “Случајна” грешка пуни касе трговаца
    23h 16m
    0