Исписани увредљиви и пријетећи графити у Источном Сарајеву

28.01.2022. 18:33
2
ИЗВОР: atvbl.com

Срамни и пријетећи графити појавили су се данас на више мјеста у Источном Сарајеву.

На једном зиду је исписана срамна и пријетећа порука усмјерена против Срба, али судећи по њеном садржају и против Јевреја, Рома и других народа.

- Нож, колац, Јасеновац - исписао је непознати аутор, очигледно несвјестан тежине злочина који су почињени у логору Јасеновац.

Симптоматично је да се овакав графит појављује само дан након обиљежавања Међународног дана сјећања на жртве Холокауста.

Подсјећања ради, у концентрационом логору Јасеновац на најбруталнији начин убијани су Срби, Роми, Јевреји... Важно је знати да је логор Јасеновац, као систем логора под командом из логора Јасеновац, је био највећи концентрациони и логор смрти на простору окупиране Краљевине Југославије за вријеме Другог свјетског рата.

Логор је формирала Независна Држава Хрватска, источно од истоименог града, у августу 1941. године, а уништиле су га усташе у априлу 1945. године да би сакрили и умањили злочин који су починили над Србима, Јеврејима и Ромима.

У логору Јасеновац на најсуровије начине убијено је 700 хиљада невиних људи. Стога је питање да ли је аутор срамног графита уопште свјестан шта слави и да ли је у питању пријетња.

На другом графиту види се како је аутор прешарао мапу Републике Српске, вјероватно алудирајући на то да она треба да нестане.

Коментари 2
 • Generic placeholder image
  Joka 29.01.2022. 13:39
  Najstrasnije u ovom trenutku je to sto su oni poceli masovno da se naseljavaju na podrucje Istocnog Novog Sarajeva a posebno Istocne Ilidze, kupuju ciljano stanove sve dok ih se naseli dovoljan broj da mogu zakuvati rat kao I 1992. onda ce biti kasno.
 • Generic placeholder image
  A 29.01.2022. 08:27
  Izgleda da se ovde narod mora organizovati da ovakve hvata I kaznjava, nista od policija.
  I najvecim optimistima postaje jasno da nema nista od suzivota.
Повезане вијести
На конференцији и сајму женског предузетништва око 100 учесника На конференцији и сајму женског предузетништва око 100 учесника
Пуне 82 године од када су Срби рекли не фашизму Пуне 82 године од када су Срби рекли не фашизму
Оскрнављен Саборни храм Вазнесења Господњег у Стоцу Оскрнављен Саборни храм Вазнесења Господњег у Стоцу
Најчитаније
 • Јоргован, љековита биљка која цвјета само три седмице у години
  23h 58m
  2
 • Добрица Ерић - пјесник, прозаиста и драмски писац
  12h 43m
  1
 • Састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева (ВИДЕО)
  4h 4m
  0
 • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
  1h 48m
  0
 • Организован "Дан отворених врата" за најмлађе Паљане
  6h 17m
  0