Ispisani uvredljivi i prijeteći grafiti u Istočnom Sarajevu

28.01.2022. 18:33
2
IZVOR: atvbl.com

Sramni i prijeteći grafiti pojavili su se danas na više mjesta u Istočnom Sarajevu.

Na jednom zidu je ispisana sramna i prijeteća poruka usmjerena protiv Srba, ali sudeći po njenom sadržaju i protiv Jevreja, Roma i drugih naroda.

- Nož, kolac, Jasenovac - ispisao je nepoznati autor, očigledno nesvjestan težine zločina koji su počinjeni u logoru Jasenovac.

Simptomatično je da se ovakav grafit pojavljuje samo dan nakon obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta.

Podsjećanja radi, u koncentracionom logoru Jasenovac na najbrutalniji način ubijani su Srbi, Romi, Jevreji... Važno je znati da je logor Jasenovac, kao sistem logora pod komandom iz logora Jasenovac, je bio najveći koncentracioni i logor smrti na prostoru okupirane Kraljevine Jugoslavije za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Logor je formirala Nezavisna Država Hrvatska, istočno od istoimenog grada, u avgustu 1941. godine, a uništile su ga ustaše u aprilu 1945. godine da bi sakrili i umanjili zločin koji su počinili nad Srbima, Jevrejima i Romima.

U logoru Jasenovac na najsurovije načine ubijeno je 700 hiljada nevinih ljudi. Stoga je pitanje da li je autor sramnog grafita uopšte svjestan šta slavi i da li je u pitanju prijetnja.

Na drugom grafitu vidi se kako je autor prešarao mapu Republike Srpske, vjerovatno aludirajući na to da ona treba da nestane.

Komentari 2
 • Generic placeholder image
  Joka 29.01.2022. 13:39
  Najstrasnije u ovom trenutku je to sto su oni poceli masovno da se naseljavaju na podrucje Istocnog Novog Sarajeva a posebno Istocne Ilidze, kupuju ciljano stanove sve dok ih se naseli dovoljan broj da mogu zakuvati rat kao I 1992. onda ce biti kasno.
 • Generic placeholder image
  A 29.01.2022. 08:27
  Izgleda da se ovde narod mora organizovati da ovakve hvata I kaznjava, nista od policija.
  I najvecim optimistima postaje jasno da nema nista od suzivota.
Povezane vijesti
U JZU Bolnici „Srbija“ po prvi put urađena operacija atrezije hoane kod djeteta U JZU Bolnici „Srbija“ po prvi put urađena operacija atrezije hoane kod djeteta
Radovanović osvojio trofej "La Bombonere" Radovanović osvojio trofej "La Bombonere"
Građani Istočnog Sarajeva vodu će dobijati iz Sarajeva Građani Istočnog Sarajeva vodu će dobijati iz Sarajeva
Najčitanije
 • Palo drvo i usmrtilo djevojčicu
  14h 20m
  0
 • U Sokocu ukraden automobil i novac
  14h 4m
  0
 • Dva napada na policijske službenike u Istočnom Sarajevu
  13h 24m
  0
 • U JZU Bolnici „Srbija“ po prvi put urađena operacija atrezije hoane kod djeteta
  13h 0m
  0
 • Paljanin Stefan Malbašić među najboljim studentima u Srbiji
  9h 20m
  3