Испод пазуха покушала прокријумчарити два кг златног накита

19.02.2022. 21:12
0
ИЗВОР: ТАНЈУГ

На граничном прелазу Градина спријечен је покушај кријумчарења златног накита, сатова, парфема, гардеробе, као и препарата за потенцију, који су пронађени током контроле једног туристичког аутобуса, саопштила је данас Управа царине.

Непријављена роба, чија је вриједност процијењена на готово 70.000 евра, откривена је јуче када је на улаз прелаза Градина током вечери пристигао туристички аутобус бх. регистарских ознака.

Њиме се из Истанбула ка Сарајеву враћало 56 путника и двојица возача, након седмодневног аранжмана проведеног у Турској.

Личним претресом 40-годишње држављанке БиХ, утврђено је да испод пазуха крије кесу пуну златног накита који није пријавила.

Ријеч је о укупној тежини од 1.967 грама златног накита, чија је вриједност процијењена на износ виши од 59.000 евра.

Међу откривеним накитом најбројније су биле минђуше (446 пари) и прстење (320 комада), али је било и наруквица, ланчића, привезака, као и четири комплета (привезак, минђуше и прстен).

Откривено је да се у пртљажнику аутобуса налазе и четири путне торбе за које се првобитно нико није јавио као власник, да би се испоставило да и те торбе припадају путници која је покушала да пренесе непријављен накит.

У торбама се налазила разна нова гардероба (јакне, тренерке, дуксеви, мајице) чија је вриједност процијењена на 3.800 евра, додаје се у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Појачан саобраћај на прелазима Градишка и Павловића мост Појачан саобраћај на прелазима Градишка и Павловића мост
Кријумчари из БиХ возилима одвалили рампу на граници са Хрватском Кријумчари из БиХ возилима одвалили рампу на граници са Хрватском
Ухапшен због крађе злата и дуката вриједних 100.000 КМ Ухапшен због крађе злата и дуката вриједних 100.000 КМ
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    15h 27m
    5
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    18h 10m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    13h 2m
    5
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    21h 55m
    0
  • Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти
    19h 56m
    0