Исповијест мајке која је сина пронашла након 40 година (ВИДЕО)

28.01.2022. 21:49
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Три пута сам се порађала у породилишту у Крушевцу, трећи пут 3. марта 1981. године родила сам мушко дијете за које су ми рекли да је преминуло.

То је испричала у полицији Милица Милојевић (70) из Рутевца код Алексинца која је потврду да је њен син Млађан Миливојевић (40) добила ДНК аналазом прошле јесени.

- Та трудноћа се нормално одвијала све до 2.марта када сам добила болове и отишла у болницу.То је било у седмом мјесецу и 18 дана од почетка трудноће по мојој евиденцији и сјећању. Породила сам се природним путем, без анестезије или неког опијања, родила сам мушко дијете, чула га да плаче - почиње исповијест Милица.

Синчића тешког 3,8 килограма угледала је по рођењу и био је то, према Миличином свједочењу, посљедњи пут да га је видјела све до септембра 2021. године када је дошао код ње заједно са представницима Удружења за истину и правду о несталим бебама.

У изјави датој крушевачкој полицији по налогу Основног јавног тужилаштва, Милица је испричала да јој је 4. марта саопштено да јој је беба преминула, послије чега је изјурена из болнице без отпусне листе или документације, увјерена да је бебу заувијек изгубила.

Да је њен син, ипак, жив, посумњала је када је видјела прилог на телевизији о несталој дјеци.

Контактирала је чланове Удружења, односно Владине комисије која се бави овом болном темом. Послије сусрета и пристанка на ДНК анализу, позвали су је 3. септембра и предочили да су резултати тестирања недвосмислени и да указују да је њен син Млађан Радивојевић.

Слика

Фото: С.Бабовић/Новости

- Виђала сам се у наредних неколико дана са Млађаном, хтјела сам боље да се упознам са сином, јер је прошло 40 година од кад сам га родила - испричала је Милица.

Нешто раније, за овом женом је, не знајући њен идентитет у потрагу кренуо и Млађан, коме је речено да је усвојен.

Кривичну пријаву је заједно са Удружењем поднео ОЈТ у Крушевцу 2019. године. Исцрпљујућа потрага их је довела до крушевачке болнице, матичне службе, до Млађине рођене рођене сестре, Марине Милојевић (46) и на крају, до мајке, Милице.

Како је раније предочено у Удружењу, Милан је као беба отет и противзаконито усвојен, у цијелом процесу измишљено име родитеља на порођају и при упису у матичну службу.

Три тужилаштва и пет полицијских управа истраживала су случај Млађана Радивојевића.

Према ријечима Радише Павловића, предсједника Удружења, јавили су се тек сада, позивом упућеним мајци да да изјаву полицији, иако је откриће о сродству објелодањено прије четири мјесеца.

Павловић наводи и да сумња да су „појединци из дубоке државе“ то урадили,јер се очекује састанак са предсједником државе и додаје да је нужно формирање посебне јединице тужилаштва које ће објединити све предмете у Србији и започети свеобухватну истрагу, пишу Новости.

– Милица је дала темељну изјаву полицији, објаснила све детаље што наравно и јесте посао тужилаштва, али су они то требали да раде прије - напомиње Радиша Павловић, пишу Новости.

Фото: Глас Јавности

Коментари 0
Повезане вијести
Затвореници побјегли кроз отвор на плафону тоалета Затвореници побјегли кроз отвор на плафону тоалета
Звезда тријумфом у Крушевцу најавила дерби Звезда тријумфом у Крушевцу најавила дерби
ФАМ изгубио милионе на Сокоцу ФАМ изгубио милионе на Сокоцу
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    5h 59m
    0
  • Трудница теже повријеђена након напада пса луталице
    23h 42m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    17h 59m
    6
  • Рели однио седам живота, погинула и дјевојчица
    19h 33m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    3h 28m
    0