Испраћена још једна генерација средњошколаца у Рогатици [ФОТО]

06.06.2022. 08:44
0
ИЗВОР: 058.ba

Сваке, па и ове године један од значајнијих, али без сумње најљепших догађаја у Рогатици је матурско славље ученика завршних разреда образовних струка Средњошколског центра „27. јануар“, које је одржано у субота, 4. јуна, у вечерњим часовима.

Због низа околности, није било уобичајеног дефилеа аутомобила којим су на славље долазили матуранти, али нису изосталио традиционално кићење црвеним каранфилима и ружама и дефиле младости и љепоте кога су предводили ученица генерације Сара Нинковић и један од најуспјешнијих спортиста своје генерације и аученик Дејан Дувњак, обоје из 4/1 гимназије.

Поздрављани аплаузом великог броја Рогатичана, матуранти су прошетали улицом Српске слоге од Дома културе до мотела „Парк“ у коме је затим, након уобичајеног фотографисања одржано матурско вече 22 матураната гимназије, 19 економске школе и 16 агротуристичких техничара.

Вече матураната умјесто великих говора почело је читањем пјесме „Генарација 2003“ Стефана Божића, једног од најбољих ученика литерарних стваралаца из 4/1 гимназије, којим се ове године поноси Средњошколски центар у Рогатици. А онда, настало је дружење за памћење. Било је пјесме, плеса и игре, али и првих попијених чаша љутог пића без скривања од разредног и професора, жуљева од првих правих ципела, ознојених бијелих кошуља и кравата које су врло брзо завршиле у џеповима као сувишан дио момачке опреме.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: 058.ba

На слављу се веселила и ученица генерације Сара Нинковић, али и близанци, сестра и брат, Дејана и Дејан Козић који су рођени 25. марта 2003. године и Иван Јешић, који за вријеме средњошколског образовања ни једног часа није изостао, по чему ће обиљежити цијелу генерацију, али и остати бисер који ће остати записан у аналима цијелог Средњошколског центра.

Слављу матураната, које је материјално подржао начелник општине Милорад Јагодић, уз разредне старјешине и друге професоре и менаџмент Центра, присуствовала је и замјеник начелника општине Јелена Караџић, а није изостала ни уобичајена музика уз коју се пјевало и дружило до касно у ноћ.

Коментари 0
Повезане вијести
У Рогатици пронађени оружје и муниција У Рогатици пронађени оружје и муниција
Лице тешко повријеђено у саобраћајној незгоди код Рогатице Лице тешко повријеђено у саобраћајној незгоди код Рогатице
Ауто-мото друштво „Рогатица“ и МУП Српске спровели акцију “Возачи, школа је за нас, опрез је за вас“ Ауто-мото друштво „Рогатица“ и МУП Српске спровели акцију “Возачи, школа је за нас, опрез ...
Најчитаније
  • Град Источно Сарајево: До 11.00 часова највећа излазност у Трнову
    4h 36m
    1
  • Локални избори 2024: Излазност до 15 часова по општинама и градовима
    3h 2m
    1
  • Погледајте графикон о промјени броја бирача у односу на локалне изборе 2020. године
    4h 6m
    0
  • Сутра празник Свете Текле
    9h 1m
    0
  • Град Источно Сарајево: До 15.00 часова највећа излазност у Трнову
    1h 9m
    0