Ispraćena još jedna generacija srednjoškolaca u Rogatici [FOTO]

06.06.2022. 08:44
0
IZVOR: 058.ba

Svake, pa i ove godine jedan od značajnijih, ali bez sumnje najljepših događaja u Rogatici je matursko slavlje učenika završnih razreda obrazovnih struka Srednjoškolskog centra „27. januar“, koje je održano u subota, 4. juna, u večernjim časovima.

Zbog niza okolnosti, nije bilo uobičajenog defilea automobila kojim su na slavlje dolazili maturanti, ali nisu izostalio tradicionalno kićenje crvenim karanfilima i ružama i defile mladosti i ljepote koga su predvodili učenica generacije Sara Ninković i jedan od najuspješnijih sportista svoje generacije i aučenik Dejan Duvnjak, oboje iz 4/1 gimnazije.

Pozdravljani aplauzom velikog broja Rogatičana, maturanti su prošetali ulicom Srpske sloge od Doma kulture do motela „Park“ u kome je zatim, nakon uobičajenog fotografisanja održano matursko veče 22 maturanata gimnazije, 19 ekonomske škole i 16 agroturističkih tehničara.

Veče maturanata umjesto velikih govora počelo je čitanjem pjesme „Genaracija 2003“ Stefana Božića, jednog od najboljih učenika literarnih stvaralaca iz 4/1 gimnazije, kojim se ove godine ponosi Srednjoškolski centar u Rogatici. A onda, nastalo je druženje za pamćenje. Bilo je pjesme, plesa i igre, ali i prvih popijenih čaša ljutog pića bez skrivanja od razrednog i profesora, žuljeva od prvih pravih cipela, oznojenih bijelih košulja i kravata koje su vrlo brzo završile u džepovima kao suvišan dio momačke opreme.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: 058.ba

Na slavlju se veselila i učenica generacije Sara Ninković, ali i blizanci, sestra i brat, Dejana i Dejan Kozić koji su rođeni 25. marta 2003. godine i Ivan Ješić, koji za vrijeme srednjoškolskog obrazovanja ni jednog časa nije izostao, po čemu će obilježiti cijelu generaciju, ali i ostati biser koji će ostati zapisan u analima cijelog Srednjoškolskog centra.

Slavlju maturanata, koje je materijalno podržao načelnik opštine Milorad Jagodić, uz razredne starješine i druge profesore i menadžment Centra, prisustvovala je i zamjenik načelnika opštine Jelena Karadžić, a nije izostala ni uobičajena muzika uz koju se pjevalo i družilo do kasno u noć.

Komentari 0
Povezane vijesti
U Rogatici pronađeni oružje i municija U Rogatici pronađeni oružje i municija
Lice teško povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi kod Rogatice Lice teško povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi kod Rogatice
Auto-moto društvo „Rogatica“ i MUP Srpske sproveli akciju “Vozači, škola je za nas, oprez je za vas“ Auto-moto društvo „Rogatica“ i MUP Srpske sproveli akciju “Vozači, škola je za nas, oprez ...
Najčitanije
  • Lokalni izbori 2024: Održani lokalni izbori u BiH
    5h 10m
    2
  • Grad Istočno Sarajevo: Do 15.00 časova najveća izlaznost u Trnovu
    3h 17m
    0
  • Grad Istočno Sarajevo: Do 11.00 časova najveća izlaznost u Trnovu
    6h 44m
    1
  • Pogledajte grafikon o promjeni broja birača u odnosu na lokalne izbore 2020. godine
    6h 14m
    0
  • Sutra praznik Svete Tekle
    11h 9m
    0