Исправљена грешка: Овим продавницама дозвољен рад

24.03.2021. 17:08
4
ИЗВОР: СРНА

Републички штаб за ванредне ситуације данас је дозволио рад трговинама прехрамбеном робом које се налазе унутар тржних центара, изјавила је министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић.

Она је на конференцији за новинаре, након сједнице Штаба у Бањалуци, рекла да је дозовољен и рад радњи у тржним центрима које имају одвојене улазе.

- Ријеч је превасходно о апотекама и банкама, али и осталим објектима које имају одвојене улазе. Инспекција ће и даље наставити рад на терену како би било утврђено да ли се прописане мјере поштују -  каже Гашићева.

 Она је навела да друге дјелатности унутар тржних центара остају затворене.

Гашићева је подсјетила да ће привредним субјектима, којима је одлукама Републичког штаба забрањен рад на мање од 30 дана, бити исплаћени порези и доприноси.

- Сви који буду затворени 30 дана добиће, уз порезе и доприносе, и минималне плате -  рекла је Гашићева.

Коментари 4
  • Generic placeholder image
    M.M. 25.03.2021. 06:52
    Ako treba i 30 dana nek ozbiljno zaostre mjere! Uvijek se bune oni koji ih najviše krše mjere! Ovoliki javašluk nigdje u svijetu nije viđen tokom epidemije! Kod nas je mnogima lakse da nađu jednog teroreticara zavjere i šalabajzera i ponavljaju njegove neutemeljene teze, nego ono što većina svjetskih naucnika tvrdi i preporucuje. Krajnje je vrijeme da shvatimo da su ljudski životi najvažniji, a kako smo bili svjedoci, u mnogim ugostiteljskim objektima ljudi su se masovno okupljali, potpuno ignorišući upozorenja na mjere! Malo je objekata (DM, te jos uglavnom banke, apoteke i tu i tamo veći marketi) gdje su se mjere koliko-toliko postovale. Došli smo u poziciju da svakom najveća opasnost prijeti od njegovog najbližeg! Nema sigurnih bliskih kontakata i niko ne može da zna kakvu ce formu bolesti razviti i da li ce svojom nesavjesnoscu ugroziti nekog najbližeg i najmilijeg! Toga svako mora biti svjestan!
  • Generic placeholder image
    Zagor Te Nej 24.03.2021. 23:19
    Ne,ne,ne zatvaraju nas na 28 dana i nece dati plate vec samo doprinose, a ti se sirotinjo izbori za 2 dana da napravis promet za plate. Ma svi smo mi BALTAZARI...
  • Generic placeholder image
    Pale 24.03.2021. 21:14
    Jadno,brate dragi. Kako te nije sramota,cuj 30 dana. Ko i dosad sto ste plaćali,sram vas bilo,pustite nas da radimoooooooooo😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈
  • Generic placeholder image
    Risto S 24.03.2021. 20:31
    Znaci zatvaraju nas na 30 dana.!!Сви који буду затворени 30 дана добиће, уз порезе и доприносе, и минималне плате - рекла је Гашићева.
Повезане вијести
Гашић: Тржиште у Српској стабилно, нема страха од несташице робе Гашић: Тржиште у Српској стабилно, нема страха од несташице робе
Ускоро поново пројекат туристичких ваучера Ускоро поново пројекат туристичких ваучера
Гашић: Државну земљу продајемо да унаприједимо туризам на Јахорини Гашић: Државну земљу продајемо да унаприједимо туризам на Јахорини
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    11h 57m
    12
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    10h 41m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    2h 25m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    5h 26m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    23h 8m
    0