Ispravljena greška: Ovim prodavnicama dozvoljen rad

24.03.2021. 17:08
4
IZVOR: SRNA

Republički štab za vanredne situacije danas je dozvolio rad trgovinama prehrambenom robom koje se nalaze unutar tržnih centara, izjavila je ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić.

Ona je na konferenciji za novinare, nakon sjednice Štaba u Banjaluci, rekla da je dozovoljen i rad radnji u tržnim centrima koje imaju odvojene ulaze.

- Riječ je prevashodno o apotekama i bankama, ali i ostalim objektima koje imaju odvojene ulaze. Inspekcija će i dalje nastaviti rad na terenu kako bi bilo utvrđeno da li se propisane mjere poštuju -  kaže Gašićeva.

 Ona je navela da druge djelatnosti unutar tržnih centara ostaju zatvorene.

Gašićeva je podsjetila da će privrednim subjektima, kojima je odlukama Republičkog štaba zabranjen rad na manje od 30 dana, biti isplaćeni porezi i doprinosi.

- Svi koji budu zatvoreni 30 dana dobiće, uz poreze i doprinose, i minimalne plate -  rekla je Gašićeva.

Komentari 4
  • Generic placeholder image
    M.M. 25.03.2021. 06:52
    Ako treba i 30 dana nek ozbiljno zaostre mjere! Uvijek se bune oni koji ih najviše krše mjere! Ovoliki javašluk nigdje u svijetu nije viđen tokom epidemije! Kod nas je mnogima lakse da nađu jednog teroreticara zavjere i šalabajzera i ponavljaju njegove neutemeljene teze, nego ono što većina svjetskih naucnika tvrdi i preporucuje. Krajnje je vrijeme da shvatimo da su ljudski životi najvažniji, a kako smo bili svjedoci, u mnogim ugostiteljskim objektima ljudi su se masovno okupljali, potpuno ignorišući upozorenja na mjere! Malo je objekata (DM, te jos uglavnom banke, apoteke i tu i tamo veći marketi) gdje su se mjere koliko-toliko postovale. Došli smo u poziciju da svakom najveća opasnost prijeti od njegovog najbližeg! Nema sigurnih bliskih kontakata i niko ne može da zna kakvu ce formu bolesti razviti i da li ce svojom nesavjesnoscu ugroziti nekog najbližeg i najmilijeg! Toga svako mora biti svjestan!
  • Generic placeholder image
    Zagor Te Nej 24.03.2021. 23:19
    Ne,ne,ne zatvaraju nas na 28 dana i nece dati plate vec samo doprinose, a ti se sirotinjo izbori za 2 dana da napravis promet za plate. Ma svi smo mi BALTAZARI...
  • Generic placeholder image
    Pale 24.03.2021. 21:14
    Jadno,brate dragi. Kako te nije sramota,cuj 30 dana. Ko i dosad sto ste plaćali,sram vas bilo,pustite nas da radimoooooooooo😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈
  • Generic placeholder image
    Risto S 24.03.2021. 20:31
    Znaci zatvaraju nas na 30 dana.!!Svi koji budu zatvoreni 30 dana dobiće, uz poreze i doprinose, i minimalne plate - rekla je Gašićeva.
Povezane vijesti
Gašić: Tržište u Srpskoj stabilno, nema straha od nestašice robe Gašić: Tržište u Srpskoj stabilno, nema straha od nestašice robe
Uskoro ponovo projekat turističkih vaučera Uskoro ponovo projekat turističkih vaučera
Gašić: Državnu zemlju prodajemo da unaprijedimo turizam na Jahorini Gašić: Državnu zemlju prodajemo da unaprijedimo turizam na Jahorini
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    23h 36m
    1
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    21h 35m
    1
  • Partizan mijenja ime!
    14h 17m
    4
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    23h 48m
    0
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    18h 50m
    0