Источна Илиџа: Јавни позив за реализацију пројекта сеоског предузетништва и пољопривреде

25.10.2023. 09:48
0
ИЗВОР: katera.news

Општине Источна Илиџа расписује јавни позив за реализацију Пројекта сеоског предузетништва и пољопривреде (РЕАДП), који подразумијева набавку пластеника површине од 50м2 и 100м2 са комплетном опремом за наводњавање „кап по кап“ и монтажом.

Право учешћа у програму имају заинтересовани пољопривредни произвођачи са општине Источна Илиџа (физичка лица), која имају пребивалиште на овој општини као и лица која нису корисници првог и другог старт пакета. Остали општи критеријуми односе се на то да имају примања мања од 500 КМ по члану домаћинства, те да учествују у суфинансирању 30 одсто од набавне цијене старт пакета (мушкарци) односно 20 одсто уколико се ради о женама или млађим од 35 година.

Како је саопштено из ове општине, предност приликом додјеле старт пакета путем суфинансирања имају незапослене особе, млади људи и млади брачни парови, социјално и материјално угрожене особе, запослени грађани са ниским мјесечним примањима.

Потребна документација за пријаву треба да садржи захтјев, увјерење о пребивалишту (CIPS), доказ о броју чланова домаћинства (кућна листа), упитник за избор корисника, изјаву о испуњености услова са суфинансирање и документацију која доказује мјесечна примања домаћинства.

Рок за подношење пријаве је 31. октобар, а заинтересовани грађани треба да се јаве у Одјељење за привреду и друштвене дјелатности општине Источна Илиџа на број телефона 057/316-026, гдје могу добити упуства за попуњавање анкентног листића и аплицирати за наведени пакет.

Пројекат се суфинансира средствима Међународног фонда за развој пољопривреде – ИФАД и општине Источна Илиџа, а имплементира га Кластер „СРП“ у сарадњи са Јединицом за кординацију пољопривредних пројеката при Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Око 40 одсто вриједности старт-пакета финансира ИФАД пројекат, односно 50 одсто уколико су подносиоци захтјева жене или млађи од 35 година, 30 одсто вриједности старт-пакета финансира општина Источна Илиџа и 30 одсто вриједности старт-пакета финансирају корисници пројекта (мушкарци) односно 20 одсто жене или млађи од 35 година, саопштено је из ове локалне заједнице.

Коментари 0
Повезане вијести
Дом здравља "Источно Сарајево" најавио једночасовни штрајк уколико њихови захтјеви не буду испуњени Дом здравља "Источно Сарајево" најавио једночасовни штрајк уколико њихови захтјеви не буду...
Грађани Српске који планирају замјену дотрајале столарије, фасаде или система гријања - могу рачунати на помоћ Грађани Српске који планирају замјену дотрајале столарије, фасаде или система гријања - мо...
Сутра откривање споменика др Миодрагу Лазићу у Источној Илиџи Сутра откривање споменика др Миодрагу Лазићу у Источној Илиџи
Најчитаније
 • Четнички војвода Бранислав Гавриловић Брне
  16h 19m
  6
 • Како су Срби оставили велики траг у историји Русије
  1h 51m
  1
 • Преминуо српски ММА репрезентативац Стефан Савић
  22h 33m
  0
 • Тужна судбина „фрушкогорске виле“
  16h 44m
  2
 • Здравствено стање генерала Младића веома тешко
  13h 56m
  2