Istočna Ilidža: Javni poziv za realizaciju projekta seoskog preduzetništva i poljoprivrede

25.10.2023. 09:48
0
IZVOR: katera.news

Opštine Istočna Ilidža raspisuje javni poziv za realizaciju Projekta seoskog preduzetništva i poljoprivrede (READP), koji podrazumijeva nabavku plastenika površine od 50m2 i 100m2 sa kompletnom opremom za navodnjavanje „kap po kap“ i montažom.

Pravo učešća u programu imaju zainteresovani poljoprivredni proizvođači sa opštine Istočna Ilidža (fizička lica), koja imaju prebivalište na ovoj opštini kao i lica koja nisu korisnici prvog i drugog start paketa. Ostali opšti kriterijumi odnose se na to da imaju primanja manja od 500 KM po članu domaćinstva, te da učestvuju u sufinansiranju 30 odsto od nabavne cijene start paketa (muškarci) odnosno 20 odsto ukoliko se radi o ženama ili mlađim od 35 godina.

Kako je saopšteno iz ove opštine, prednost prilikom dodjele start paketa putem sufinansiranja imaju nezaposlene osobe, mladi ljudi i mladi bračni parovi, socijalno i materijalno ugrožene osobe, zaposleni građani sa niskim mjesečnim primanjima.

Potrebna dokumentacija za prijavu treba da sadrži zahtjev, uvjerenje o prebivalištu (CIPS), dokaz o broju članova domaćinstva (kućna lista), upitnik za izbor korisnika, izjavu o ispunjenosti uslova sa sufinansiranje i dokumentaciju koja dokazuje mjesečna primanja domaćinstva.

Rok za podnošenje prijave je 31. oktobar, a zainteresovani građani treba da se jave u Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti opštine Istočna Ilidža na broj telefona 057/316-026, gdje mogu dobiti upustva za popunjavanje ankentnog listića i aplicirati za navedeni paket.

Projekat se sufinansira sredstvima Međunarodnog fonda za razvoj poljoprivrede – IFAD i opštine Istočna Ilidža, a implementira ga Klaster „SRP“ u saradnji sa Jedinicom za kordinaciju poljoprivrednih projekata pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Oko 40 odsto vrijednosti start-paketa finansira IFAD projekat, odnosno 50 odsto ukoliko su podnosioci zahtjeva žene ili mlađi od 35 godina, 30 odsto vrijednosti start-paketa finansira opština Istočna Ilidža i 30 odsto vrijednosti start-paketa finansiraju korisnici projekta (muškarci) odnosno 20 odsto žene ili mlađi od 35 godina, saopšteno je iz ove lokalne zajednice.

Komentari 0
Povezane vijesti
Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO) Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
Božović: Kroz poslovne zone, u Istočnu Ilidžu dovedeni privredni subjekti Božović: Kroz poslovne zone, u Istočnu Ilidžu dovedeni privredni subjekti
Najčitanije
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    21h 6m
    1
  • Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva
    17h 1m
    6
  • U rijeci Bojani pronađeno tijelo još jedne djevojčice
    13h 31m
    0
  • Lov gazda sa Jadrana ne prestaje
    12h 40m
    1
  • Godišnjica rođenja Milutina Bojića, autora "Plave grobnice"
    1h 2m
    0