Источна Илиџа: Јавни позив за реализацију пројекта узгој пчела

24.04.2020. 14:37
0
ИЗВОР: СРНА

Општина Источна Илиџа расписала је јавни позив за учешће у програму додјеле другог старт-пакета путем суфинансирања у оквиру реализације пројекта "Узгој пчела у Источном Сарајеву".

Пројекат подразумијева набавку пет ројева на пет ЛР рамова који долазе у офарбаној кошници /подњача, наставак са пет рамова са пчелама плус пет рамова са сатном основом, хранилица, кров и додатни наставак са десет рамова у рефузи/, затим пчеларске блузе, димилице, погаче - око 40 килограма, те сатне основе.

Око 40 одсто вриједности старт-пакета финансира Међународни фонд за развој пољопривреде /ИФАД/, односно 50 одсто уколико су подносиоци захтјева жене или млађи од 35 година, 20 одсто општина Источна Илиџа, а 40 одсто пчелари, односно 30 одсто жене или млађи од 35 година, објављено је на званичној страници општине Источна Илиџа.

Право учешћа у Програму за додјелу другог старт-пакета путем суфинансирања имају заинтересовани грађани општине Источна Илиџа са пребивалиштем у овој локалној заједници, као и лица која нису корисници првог старт-пакета.

Предност приликом додјеле старт-пакета путем суфинансирања имају незапослене особе, млади људи и млади брачни парови, социјално и материјално угрожене особе, запослени грађани са ниским мјесечним примањима и пензионери који су способни за обављање пчеларске производње.

Овај пројекат се суфинансира средствима ИФАД и општине Источна Илиџа, а спроводе га Јединица за координацију пољопривредних пројеката при Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске и Удружење пчелара "Рој".

Због тренутне ситуације узроковане вирусом корона, заинтересовани грађани требало би да се јаве у Одјељење за привреду и друштвене дјелатности општине Источна Илиџа на број телефона 057/316-026 најкасније до 30. априла, гдје могу добити додатне информације у вези са попуњавањем анкентног листића и аплицирати за наведени пакет.

Коментари 0
Повезане вијести
Договорено да ЈКП „Свети Марко“ врши наплату за одржавање Градског гробља „Црквице“ Договорено да ЈКП „Свети Марко“ врши наплату за одржавање Градског гробља „Црквице“
Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО) Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    21h 44m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    21h 51m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    18h 33m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    13h 11m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    13h 43m
    0