Источна Илиџа привлачи нове пословне субјекте

20.02.2020. 16:52
0
ИЗВОР: istocnailidza.net

На унапређивању пословног окружења и развоју инвестиционих улагања у општини Источна Илиџа ради се свакодневно.

Пословна зона „Од моста до моста“ својом инфраструктуром привлачи бројне инвеститоре, који су управо овдје смјестили своја представништва.

Данас је у просторијама Општине одржан састанак са представницима Elnos Group-е, потпредсједником управе Бранком Торбицом и његовим сарадницима. 

Испред Општине састанку су присуствовали начелник Маринко Божовић, замјеник начелника Зоран Аврам и начелник Одјељења за урбанизам Ненад Берјан. 

На састанку се разговарало о пословној инфраструктури и могућностима које ова локална заједница нуди потенцијалним инвеститорима.

Еlnos Gruop је интернационални концерн за електроенергетику, са пословном традицијом која је дужа од 70 година. Како је истакао г. Торбица, Elnos послује у десет земаља и има преко петсто запослених. Представништво у Источном Сарајеву основано је 2017. године.

Божовић је представио потенцијал пословне зона „Од моста до моста“ и остале локације на другим дијеловима општине, гдје се већ налазе бројне успјешне фирме као што су Аризона, Млијеко продукт, Крајина клас, Илиџа путеви, Fobolux, Power. 

Он је истакао да је ово јединствена пословна зона у окружењу, која успијева да задовољи највише стандарде савремених компанија.

Послије одржаног састанка, представници Elnos Group-e су заједно са руководством Општине обишли пословну зону „Од моста до моста“. 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева Сутра састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева
Прекид електричне енергије у Источној Илиџи Прекид електричне енергије у Источној Илиџи
Омладинска банка Источна Илиџа – други позив за младе у 2024. години Омладинска банка Источна Илиџа – други позив за младе у 2024. години
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    6h 8m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    18h 45m
    2
  • Крађа у Палама
    4h 26m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    22h 33m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    3h 41m
    0