Istočna Ilidža privlači nove poslovne subjekte

20.02.2020. 16:52
0
IZVOR: istocnailidza.net

Na unapređivanju poslovnog okruženja i razvoju investicionih ulaganja u opštini Istočna Ilidža radi se svakodnevno.

Poslovna zona „Od mosta do mosta“ svojom infrastrukturom privlači brojne investitore, koji su upravo ovdje smjestili svoja predstavništva.

Danas je u prostorijama Opštine održan sastanak sa predstavnicima Elnos Group-e, potpredsjednikom uprave Brankom Torbicom i njegovim saradnicima. 

Ispred Opštine sastanku su prisustvovali načelnik Marinko Božović, zamjenik načelnika Zoran Avram i načelnik Odjeljenja za urbanizam Nenad Berjan. 

Na sastanku se razgovaralo o poslovnoj infrastrukturi i mogućnostima koje ova lokalna zajednica nudi potencijalnim investitorima.

Elnos Gruop je internacionalni koncern za elektroenergetiku, sa poslovnom tradicijom koja je duža od 70 godina. Kako je istakao g. Torbica, Elnos posluje u deset zemalja i ima preko petsto zaposlenih. Predstavništvo u Istočnom Sarajevu osnovano je 2017. godine.

Božović je predstavio potencijal poslovne zona „Od mosta do mosta“ i ostale lokacije na drugim dijelovima opštine, gdje se već nalaze brojne uspješne firme kao što su Arizona, Mlijeko produkt, Krajina klas, Ilidža putevi, Fobolux, Power. 

On je istakao da je ovo jedinstvena poslovna zona u okruženju, koja uspijeva da zadovolji najviše standarde savremenih kompanija.

Poslije održanog sastanka, predstavnici Elnos Group-e su zajedno sa rukovodstvom Opštine obišli poslovnu zonu „Od mosta do mosta“. 

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO) Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO)
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    19h 13m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    19h 57m
    0
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    9h 33m
    0
  • Pobjednik tucijade u Palama Filip Ilić
    13h 37m
    0
  • Osmogodišnja Irina sa Pala niže uspjehe u karateu
    19h 41m
    3