Источна Илиџа: Суфинансирање боравка у вртићима за 80 дјеце

18.08.2020. 13:08
0
ИЗВОР: Катера

У сали Скупштине општине Источна Илиџа данас је уприличен пријем за родитеље четворо и више дјеце, односно за родитеље чија дјеца иду у вртиће на територији ове општине, а поводом суфинансирања боравка те дјеце у вртићима.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић изјавио је да потписивање уговора представља подршку наталитетној политици коју ова општина пружа својим становницима. Он је додао да је у склопу ове политике и систем који подразумијева финансирање вјештачке олодње.

- Такође, финансираћемо и набаку уџбеника за родитеље који имају троје или више дјеце, у износу од 150 КМ за један сет уџбеника. Највећи износ уплаћених средстава по једној породици не може бити већи од 450 КМ – казао је Божовић.

У обраћању медијима, он је истакао да ће данас Општина Источна Илиџа потписати уговор за суфинансирање вртића са 54 породице, за укупно осамдесеторо дјеце, са по 100 КМ за прво дијете и по 50 КМ за свако наредно дијете.

- Уговор о подршци у суфинансирању биће потписан и са 27 мајки које имају четворо и више дјеце, а оне ће мјесечно добијати по 100 КМ – објаснио је Божовић.

Божовић је закључио да је ово само један вид подршке родитељима и пронаталитетној политици, у нади да ће се у овој општини, али и у цијелој Републици Српској рађати више дјеце.

Милена Божовић, мајка троје дјеце, захвалила је начелнику општине Божовићу и Општини, казавши да вишечланим породицама оваква подршка много значи.

Кристина Штака, мајка четверо дјеце, данас је потписала уговор о суфинансирању боравка у вртићу за њено двоје дјеце, као и уговор о финансирању и набавци уџбеника.

Такође, она се захвалила начелнику Маринку Божовићу, додајући да се чланови удружења мајки са троје и више дјеце боре за идеју да се барем једно од родитеља запосли у некој од државних институција и тако обезбиједи сигурна егзистенција породице.

- То би нам највише значило, надамо се да ће доћи боље вријеме – закључила је Штака.

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал! Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
Филм о доктору Лазићу – трајни подсјетник на хирурга "напаћеног српског народа" (ФОТО) Филм о доктору Лазићу – трајни подсјетник на хирурга "напаћеног српског народа" (ФОТО)
Снимање филма о доктору Лази у Источној Илиџи Снимање филма о доктору Лази у Источној Илиџи
Најчитаније
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    8h 7m
    0
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    18h 25m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    18h 31m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    18h 29m
    0
  • За њу не постоје препреке: Дјевојка са крилима положила вожњу (ВИДЕО)
    17h 20m
    0