Источна Илиџа ускоро започиње процес сертификације општина са повољним пословним окружењем

04.04.2024. 15:21
0
ИЗВОР: katera.news

Општина Источна Илиџа ускоро започиње процес сертификације општина са повољним пословним окружењем у југоисточној Европи – BFC SEE (Business Friendly Certification), који у Републици Српској реализује Привредна комора Републике Српске, као акредитована институција за реализацију овог програма.

Да би се стекао BFC SEE сертификат Општина Источна Илиџа мора испунити низ критеријума који ће допринијети ефикаснијој и бржој услузи према привредним субјектима и инвеститорима на подручју ове локалне заједнице.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић и  шеф Канцеларије за локално-економски развој Драгана Шобот заједно са сарадницима, јуче су одржали састанак са представницима Привредне коморе Републике Српске, Подручне привредне коморе Источно Сарајево и евалуаторима програма.

- На састанку су разматрани критеријуми које је потребно испунити у наредних годину дана и договорене су прве активности које ће Канцеларија за локално-економски развој Општине Источна Илиџа реализовати у току овог мјесеца - навели су из ове општине.

Програм сертификације трајаће годину дана, а све уведене процедуре општина Источна Илиџа биће обавезна да примјењује и у будућности, с обзиром на то да сертификат траје три године и по истеку тог рока општина приступа процесу ресертификације.

Коментари 0
Повезане вијести
Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО) Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО)
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    16h 36m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    15h 20m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    10h 5m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    7h 4m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    7h 10m
    0