Istočna Ilidža uskoro započinje proces sertifikacije opština sa povoljnim poslovnim okruženjem

04.04.2024. 15:21
0
IZVOR: katera.news

Opština Istočna Ilidža uskoro započinje proces sertifikacije opština sa povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi – BFC SEE (Business Friendly Certification), koji u Republici Srpskoj realizuje Privredna komora Republike Srpske, kao akreditovana institucija za realizaciju ovog programa.

Da bi se stekao BFC SEE sertifikat Opština Istočna Ilidža mora ispuniti niz kriterijuma koji će doprinijeti efikasnijoj i bržoj usluzi prema privrednim subjektima i investitorima na području ove lokalne zajednice.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović i  šef Kancelarije za lokalno-ekonomski razvoj Dragana Šobot zajedno sa saradnicima, juče su održali sastanak sa predstavnicima Privredne komore Republike Srpske, Područne privredne komore Istočno Sarajevo i evaluatorima programa.

- Na sastanku su razmatrani kriterijumi koje je potrebno ispuniti u narednih godinu dana i dogovorene su prve aktivnosti koje će Kancelarija za lokalno-ekonomski razvoj Opštine Istočna Ilidža realizovati u toku ovog mjeseca - naveli su iz ove opštine.

Program sertifikacije trajaće godinu dana, a sve uvedene procedure opština Istočna Ilidža biće obavezna da primjenjuje i u budućnosti, s obzirom na to da sertifikat traje tri godine i po isteku tog roka opština pristupa procesu resertifikacije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže
Sastanak o uređenju i održavanju groblja “Crkvice” Sastanak o uređenju i održavanju groblja “Crkvice”
Božović: Privredno pozicionirani i u gradu Istočno Sarajevo i u Srpskoj Božović: Privredno pozicionirani i u gradu Istočno Sarajevo i u Srpskoj
Najčitanije
  • Partizan mijenja ime!
    18h 47m
    4
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    1h 52m
    0
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    23h 20m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    20h 54m
    3
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    1h 59m
    0