Источна Илиџа: Захтјеве за регистрацију или престанак рада слати поштом

26.03.2020. 20:23
0
ИЗВОР: Срна

Из општине Источна Илиџа обавјештавају грађане да ће захтјеве за регистрацију предузетника, промјену података, као и очекивани повећани број захтјева за привремени престанак обављања дјелатности у највећој мјери запримати поштом, с обзиром на мјере Владе Републике Српске на заштити становништва од ширења вируса корона.
Захтјеви за привремени престанак дјелатности, у највећој могућој мјери, запримаће се поштом, телефаксом, мејлом или евентуално телефоном, објављено је на интернет страници општине Источна Илиџа.

- Приликом подношења захтјева за привремени престанак, а с циљем смањења административних корака и социјалних контаката, подносиоци захтјева нису у обавези да достављају увјерење да немају неплаћених новчаних казни, трошкова принудне наплате и трошкова поступка за учињени прекршај из области економског и финансијског пословања - наведено је у саопштењу.

У саопштењу се додаје да у случају изношења захтјева за привремени престанак дјелатности путем телефона, службеник регистрационог органа обавезно утврђује јединствени идентификациони број /ЈИБ/ предузетника и јединствени матични број подносиоца захтјева.

Осим периода привременог престанка, у зависности од изражене воље подносиоца, у напомени је потребно навести да се захтјев подноси усљед више силе.

Рјешења донесена у поступцима регистрације предузетника биће достављана поштом, а контакт телефон је 057/316-026. 

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Гласати одговорно и поштено за тим који је у Источну Илиџу довео привреднике и нова радна мјеста Божовић: Гласати одговорно и поштено за тим који је у Источну Илиџу довео привреднике и но...
Од данас недјеља нерадни дан у Источној Илиџи Од данас недјеља нерадни дан у Источној Илиџи
Маринко Божовић и Матија Бећковић свечано отворили Галерију „Жарко Видовић“ (ФОТО) Маринко Божовић и Матија Бећковић свечано отворили Галерију „Жарко Видовић“ (ФОТО)
Најчитаније
  • Мања запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
    17h 1m
    0
  • Жељко Пржуљ - "Сами на свијету" (одломак)
    15h 9m
    0
  • Преминуо примаријус доктор Момир Јанковић
    12h 45m
    1
  • Милан Ракић, пјесник, дипломата и тајни агент: Волио је двије жене и ослободио Косово
    15h 23m
    0
  • Душка Алексић: "Поломљен ми је нос, супруг има тешке повреде главе и стомака"
    14h 12m
    0