Istočna Ilidža: Zahtjeve za registraciju ili prestanak rada slati poštom

26.03.2020. 20:23
0
IZVOR: Srna

Iz opštine Istočna Ilidža obavještavaju građane da će zahtjeve za registraciju preduzetnika, promjenu podataka, kao i očekivani povećani broj zahtjeva za privremeni prestanak obavljanja djelatnosti u najvećoj mjeri zaprimati poštom, s obzirom na mjere Vlade Republike Srpske na zaštiti stanovništva od širenja virusa korona.
Zahtjevi za privremeni prestanak djelatnosti, u najvećoj mogućoj mjeri, zaprimaće se poštom, telefaksom, mejlom ili eventualno telefonom, objavljeno je na internet stranici opštine Istočna Ilidža.

- Prilikom podnošenja zahtjeva za privremeni prestanak, a s ciljem smanjenja administrativnih koraka i socijalnih kontakata, podnosioci zahtjeva nisu u obavezi da dostavljaju uvjerenje da nemaju neplaćenih novčanih kazni, troškova prinudne naplate i troškova postupka za učinjeni prekršaj iz oblasti ekonomskog i finansijskog poslovanja - navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da u slučaju iznošenja zahtjeva za privremeni prestanak djelatnosti putem telefona, službenik registracionog organa obavezno utvrđuje jedinstveni identifikacioni broj /JIB/ preduzetnika i jedinstveni matični broj podnosioca zahtjeva.

Osim perioda privremenog prestanka, u zavisnosti od izražene volje podnosioca, u napomeni je potrebno navesti da se zahtjev podnosi usljed više sile.

Rješenja donesena u postupcima registracije preduzetnika biće dostavljana poštom, a kontakt telefon je 057/316-026. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Božović: Glasati odgovorno i pošteno za tim koji je u Istočnu Ilidžu doveo privrednike i nova radna mjesta Božović: Glasati odgovorno i pošteno za tim koji je u Istočnu Ilidžu doveo privrednike i no...
Od danas nedjelja neradni dan u Istočnoj Ilidži Od danas nedjelja neradni dan u Istočnoj Ilidži
Marinko Božović i Matija Bećković svečano otvorili Galeriju „Žarko Vidović“ (FOTO) Marinko Božović i Matija Bećković svečano otvorili Galeriju „Žarko Vidović“ (FOTO)
Najčitanije
  • Manja zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
    19h 32m
    0
  • Željko Pržulj - "Sami na svijetu" (odlomak)
    17h 40m
    0
  • Preminuo primarijus doktor Momir Janković
    15h 16m
    1
  • Milan Rakić, pjesnik, diplomata i tajni agent: Volio je dvije žene i oslobodio Kosovo
    17h 54m
    0
  • Duška Aleksić: "Polomljen mi je nos, suprug ima teške povrede glave i stomaka"
    16h 43m
    0