Источни фронт, 106. дан: Русија употријебила четири борбена авиона Су-57 у Украјини

09.06.2022. 08:38
0
ИЗВОР: novosti.rs

Специјална операција руске војске у Украјини данас је ушла у 106. дан.

Оборена су два украјинска ловца МиГ-29, један хеликоптер и 11 дронова. У Анкари су се састали министри спољних послова Русије и Турске.

Гранатиран Красни Лиман

Украјинске трупе гранатирале су ноћу град Красни Лиман, двије особе су погинуле, а једна је повријеђена, саопштио је штаб територијалне одбране ДНР.

- Оружане формације Украјине гранатирале су Красни Лиман. У ноћном гранатирању двије особе су погинуле, а једна је повријеђена - наводи се у саопштењу Телеграм канала министарства.

Украјинци минирали фабрику "Азот"?

Украјинске трупе у Сјеверодоњецку миниралe су територију фабрике Азот, гдје се, према ријечима заробљеног украјинског безбједносног званичника, налази око 300 цивила у подруму, рекао је за РИА Новости Апти Алаудинов, помоћник шефа Чеченије за енергетски блок.

Раније је шеф републике Рамзан Кадиров, позивајући се на свједочење једног затвореника, рекао да је украјинска војска отјерала око 300 цивила у индустријску зону Сјеверодоњецка.

- Имамо информације да тамо има око три стотине цивила које су Украјинци отјерали у неки подрум и све минирали - рекао је Алаудинов.

Алаудинов је прецизирао да људи не могу да напусте територију фабрике, јер се користе као живи штит.

- С тим у вези, морамо да радимо свој посао (ослободимо територију фабрике) пажљиво, локално како не бисмо наудили овим цивилима. Они су заправо постали живи штит да не можемо да радимо свој посао у формат у којем смо ми то урадили - рекао је помоћник шефа Чеченије.

Русија је употријебила четири борбена авиона Су-57 у Украјини

Су-57 је руски вишенамјенски ловац пете генерације који је развила компанија Сухој.

Летјелица је дизајнирана да уништи све врсте ваздушних, земаљских и површинских циљева. Има надзвучну брзину крстарења, наоружање смјештено унутар трупа, премаз који апсорбује радарске зраке, као и најновији сет опреме.

Кијев наставља са провокацијама у близини Херсонске области"

Кијевске власти настављају са циљаним провокацијама у близини граница Херсонске области, рекао је за РИА Новости Кирил Стремоусов, замјеник начелника војно-цивилне администрације региона.

- Кијев наставља са намјерним провокацијама, намјерно прижељкујући да ситуација ескалира у близини граница региона и гранатирајући територију са удаљених позиција како би се становништво држало у сталном страху - рекао је он.

Коментари 0
Повезане вијести
Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО) Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО)
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
Најчитаније
  • Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО)
    7h 17m
    2
  • Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић
    7h 49m
    0
  • Одржан васкршњи концерт и промовисана књига о цркви у Пофалићима (ФОТО)
    11h 5m
    0
  • Ђоковић са кацигом изашао међу навијаче (ВИДЕО)
    7h 58m
    0
  • Полицајац убоден ножем!
    3h 0m
    0