Istočni front, 106. dan: Rusija upotrijebila četiri borbena aviona Su-57 u Ukrajini

09.06.2022. 08:38
0
IZVOR: novosti.rs

Specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini danas je ušla u 106. dan.

Oborena su dva ukrajinska lovca MiG-29, jedan helikopter i 11 dronova. U Ankari su se sastali ministri spoljnih poslova Rusije i Turske.

Granatiran Krasni Liman

Ukrajinske trupe granatirale su noću grad Krasni Liman, dvije osobe su poginule, a jedna je povrijeđena, saopštio je štab teritorijalne odbrane DNR.

- Oružane formacije Ukrajine granatirale su Krasni Liman. U noćnom granatiranju dvije osobe su poginule, a jedna je povrijeđena - navodi se u saopštenju Telegram kanala ministarstva.

Ukrajinci minirali fabriku "Azot"?

Ukrajinske trupe u Sjeverodonjecku minirale su teritoriju fabrike Azot, gdje se, prema riječima zarobljenog ukrajinskog bezbjednosnog zvaničnika, nalazi oko 300 civila u podrumu, rekao je za RIA Novosti Apti Alaudinov, pomoćnik šefa Čečenije za energetski blok.

Ranije je šef republike Ramzan Kadirov, pozivajući se na svjedočenje jednog zatvorenika, rekao da je ukrajinska vojska otjerala oko 300 civila u industrijsku zonu Sjeverodonjecka.

- Imamo informacije da tamo ima oko tri stotine civila koje su Ukrajinci otjerali u neki podrum i sve minirali - rekao je Alaudinov.

Alaudinov je precizirao da ljudi ne mogu da napuste teritoriju fabrike, jer se koriste kao živi štit.

- S tim u vezi, moramo da radimo svoj posao (oslobodimo teritoriju fabrike) pažljivo, lokalno kako ne bismo naudili ovim civilima. Oni su zapravo postali živi štit da ne možemo da radimo svoj posao u format u kojem smo mi to uradili - rekao je pomoćnik šefa Čečenije.

Rusija je upotrijebila četiri borbena aviona Su-57 u Ukrajini

Su-57 je ruski višenamjenski lovac pete generacije koji je razvila kompanija Suhoj.

Letjelica je dizajnirana da uništi sve vrste vazdušnih, zemaljskih i površinskih ciljeva. Ima nadzvučnu brzinu krstarenja, naoružanje smješteno unutar trupa, premaz koji apsorbuje radarske zrake, kao i najnoviji set opreme.

Kijev nastavlja sa provokacijama u blizini Hersonske oblasti"

Kijevske vlasti nastavljaju sa ciljanim provokacijama u blizini granica Hersonske oblasti, rekao je za RIA Novosti Kiril Stremousov, zamjenik načelnika vojno-civilne administracije regiona.

- Kijev nastavlja sa namjernim provokacijama, namjerno priželjkujući da situacija eskalira u blizini granica regiona i granatirajući teritoriju sa udaljenih pozicija kako bi se stanovništvo držalo u stalnom strahu - rekao je on.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srušen spomenik Lenjinu Srušen spomenik Lenjinu
Novi uspjeh ruske nauke: Vakcina protiv tuberkuloze sredinom 2025. godine Novi uspjeh ruske nauke: Vakcina protiv tuberkuloze sredinom 2025. godine
Upucana u glavu, podlegla povredama u bolnici Upucana u glavu, podlegla povredama u bolnici
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    9h 21m
    0
  • Slani mafini
    18h 42m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    20h 37m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    18h 31m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    13h 0m
    3