Источни фронт, 123. дан: Сјеверодоњецк под пуном контролом снага Народне милиције ЛНР

26.06.2022. 09:26
0
ИЗВОР: novosti.rs/b92.net

Специјална војна операција руске војске у Украјини ушла је у 123. дан.

У Лисичанску савезничке снаге Русије и ЛНР су преузеле контролу над рудником и једном од фабрика. Руска војска је високо прецизним оружјем ликвидирала око 80 пољских плаћеника у ДНР. Руске снаге су ушле и у Лисичанск и борбе се воде унутар града, тврде руски извори. Експлозије јутрос одјекивале Кијевом.

Захтјев Путину: "Хитно"

Индонежански предсједник Џоко Видодо изјавио је данас да ће позвати предсједника Русије Владимира Путина и Украјине Володимира Зеленског да отворе простор за дијалог.

Видодо је нагласио да "рат мора да се заустави и да се глобални ланци исхране поново активирају", наводећи да ће позвати Путина да нареди хитан прекид ватре, преноси Ројтерс. Предсједник Индонезије ће сутра допутовати у Њемачку, гдје ће присуствовати самиту Г7, наводи британска агенција.

Јапанске компаније се повлаче

Мање од три одсто јапанских компанија које послују у Русији одлучило је да се повуче из те земље након почетка сукоба у Украјини, што је најмањи проценат међу земљама чланицама Групе седам индустријски најразвијених земаља (Г7), показује недавно истраживање школе менаџмента Јејл у Сједињеним Америчким Државама.

Украјинске снаге употријебиле Точку-У

Украјинске оружане снаге поново су употријебиле ракетни систем Точка-У за гранатирање територије самопроглашене Луганске народне републике (ЛНР), саопштила је мисија ДНР при Заједничком центру за контролу и координацију прекида ватре.

У саопштењу се наводи да су украјинске снаге испалиле једну ракету на град Стаханов.

Срушен мост

Украјинске снаге су приликом одступања срушиле мост у области Золотог у Донбасу, рекао је припадник Народне милиције Луганске Народне Републике.

Експлозије у Кијеву

Неколико експлозија је рано јутрос одјекнуло у Кијеву, у области Шевченкивски, објавио је градоначелник украјинске престонице Виталиј Кличко на свом Телеграм налогу.

- Екипе хитне помоћи и спасиоци су отишли на лице места - навео је Кличко.

У току је спасавање станара двије зграде. У овом, старом дијелу града, налазе се универзитети, галерије, ресторани, наводи Ројтерс.

Испаљено осам граната на Горловку

Украјинска војска испалила је осам граната калибра 122 милиметра на Горловку у Доњецкој Народној Републици, саопштило је Представништво ДНР у Заједничком центру за контролу и координацију прекида ватре.

Министарство одбране Русије приказало снимак рада Урагана током Специјалне операције

Министарство одбране Русије објавило је снимак борбеног рада вишецјевних ракетних система током специјалне војне операције.

Како су навели у војном ресору, јединице руске ракетне артиљерије ватром уништавају људство и војну опрему националиста и формација украјинских трупа.

Коментари 0
Повезане вијести
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у моменталну смрт Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у мом...
На данашњи дан Јуриј Гагарин полетио у свемир (ВИДЕО) На данашњи дан Јуриј Гагарин полетио у свемир (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    14h 58m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    13h 12m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    11h 2m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    14h 17m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    9h 0m
    0