Источни фронт, 169. дан: Војни експерт Михаил Ходаренок: Руске оружане снаге приредиле су "ватрени пакао" Оружаним снагама Украјине

11.08.2022. 10:10
0
ИЗВОР: novosti.rs/b92.net

У току је 169. дан специјалне војне операције коју Русија изводи у Украјини.

На захтјев Русије, Савјет безбједности Уједињених нација данас о нуклеарној електрани Запорожје. Забрана увоза руског угља у Европску унију ступила на снагу.

ДНР: Заустављено цурење амонијака из гранатиране пиваре

Министарство за ванредне ситуације Доњецке Народне Републике (ДНР), саопштило је данас да је зауставило цурење амонијака које је настало након украјинског гранатирања пиваре у Доњецку.

-НОд 1.00 часова заустављено је цурење амонијака у Доњецкој пивари - саопштило је министарство на Телеграму, преноси ТАС С.

Више од 30 људи налазило се у фабричком постројењу у Доњецку током јучерашњег гранатирања, а једна од њих је погинула, док су још двије повријеђене, саопштило је Министарство за ванредне ситуације ДНР.

Руска ПВО одбила нападе на Енергодар и Запорожје

Руска противваздушна одбрана одбила је нападе украјинске војске на град Енергодар током ноћи и нуклеарну електрану Запорожје јутрос, саопштио је званичник регионалне руске администрације Владимир Рогов.

 - У Енергодару је било веома бучно синоћ, током већег дијела ноћи и јутрос - навео је он на Телеграму, преноси ТАС С.

Према његовим ријечима, уочи сједнице Савјета безбједности УН о ситуацији у Запорожју, украјинске снаге покушавају да погоде град и нуклеарку ракетним лансерима, тешком артиљеријом и дроновима, али је руска ПВО успјела да одбије све "непријатељске ракете и нападе дронова".

Руске оружане снаге током специјалне операције користе тактику која се одликује великом потрошњом граната и ефикасношћу

Оружане снаге Руске Федерације приредиле су "ватрени пакао" Оружаним снагама Украјине у Маринку, пише резервни пуковник Михаил Ходаренок на свом Телеграм каналу.

- То није чисто руски изум. По први пут, таква техника је коришћена у другој години Великог отаџбинског рата. Али руска војска је ову тактику довела до савршенства - рекао је војни експерт.

Украјинске трупе гранатирале су Новобахмутовку и Хорливку

Украјински војници су за 10 минута испалили пет мина калибра 120 милиметара на Новобахмутовку и шест граната калибра 152 милиметара на Горловку, извијестила је канцеларија ДПР-а у ЗСО .

Горловка се налази 50 километара сјеверно од Доњецка , град је дом хемијског концерна Стирол и предузећа за рударство угља. Горловка је једно од највећих насеља у ДНР , а под контролом је републике од 2014. године. Прије почетка сукоба у Донбасу , становништво Горловке је бројало више од 250.000 људи. Овдје су најчешће гранатирана насеља Зајцево и насеља рудника имена Гагарина и „6/7“ која се налазе на периферији.

Su-25 снимљен је изнад Соледара.У једном тренутку само пар десетина метара лети изнад земље

Руски јуришници Su-25 извршавају борбене задатке на изузетно малим висинама.

На снимку се види како пар Su-25 , правећи оштре заокрете, неколико пута пролази изнад града. У једном тренутку, јуришници су само неколико десетина метара изнад земље.

Авиони приликом проласка изнад града испаљују такозване топлотне замке, које би требало да их заштите од пројектила из преносивих противваздушних ракетних система. У основи, ракете МАНПАДС су опремљене термалним главама за самонавођење и са великим степеном вјероватноће могу ухватити лажне термичке циљеве који емитују велику количину топлоте усљед сагоријевања пиротехничког састава.

Коментари 0
Повезане вијести
Срушен споменик Лењину Срушен споменик Лењину
Нови успjех руске науке: Вакцина против туберкулозе средином 2025. године Нови успjех руске науке: Вакцина против туберкулозе средином 2025. године
Упуцана у главу, подлегла повредама у болници Упуцана у главу, подлегла повредама у болници
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 25m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    10h 7m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 35m
    0
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    7h 5m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 56m
    1