Источни фронт, 210. дан: Рогов: Русија би могла да добије око 5-6 милиона нових грађана

21.09.2022. 09:30
1
ИЗВОР: b92.net/novosti.rs

У току је 210. дан специјалне војне операције коју Русија изводи у Украјини.

Доњецка и Луганска Народна Република, Херсонска и Запорошка област се припремају за референдуме који ће бити одржани од 23-27. септембра.

Русија би могла да добије око 5-6 милиона нових грађана

Након референдума Русија би могла да добије око 5-6 милиона нових грађана. А када почну да се враћају избјеглице, тај број се може попети и до 8-9 милиона људи, наводи члан савјета администрације Запорошке администрације Владимир Рогов.

Површина ослобођене територије на којој ће бити одржан референдум износи 113.000 квадратних километара.

Министра одбране Русије Сергеј Шојгу открио је колико ће тачно особа бити мобилисано

По ријечима руског министра, Русија има огромне мобилизационе ресурсе, током дјелимичне мобилизације биће позвано 300.000 резервиста.

Шојгу је изјавио да је Украјина већ изгубила пола војске - више од 100.000 људи - 61.207 погинулих, 49.368 рањених.

Путин се обратио нацији и објавио мобилизацију и запрјетио нуклеарним оружјем

- Мјере мобилизације почеће данас. Регрутацији ће бити подвргнути само грађани из резервног састава, прије свега они са искуством. Парламент ће бити информисан о мјерама које су потребне за извођење дјелимичне мобилизације - рекао је Путин.

Европа треба да одустане

Европа више пати од посљедица санкција које је увела Русији, него сама Москва.

То је рекао министар спољних послова Петер Сијарто који учествује на Генералној скупштини Уједињених нација (ГС УН) у Њујорку и додао да би било најбоље да се одустане од осмог пакета казнених мјера, јер ће он само додатно продубити проблеме.

Министарство спољних послова Мађарске пренјело је изјаву Сијарта, коју је дао након неформалног састанка Савјета за спољне послове, у којој је нагласио да су до сада уведене казнене мјере "несумњиво нашкодиле Европи много више него Русији", јер су довеле до пораста инфлације и трошкова комуналних услуга у ЕУ, преноси МТИ.

Прекидамо све односе са Украјином

Из украјинске Запорошке области саопштено да у потпуности прекидају односе с Украјином као својим саставним дијелом и да се никада више с њом неће поистоветити.

То је изјавио Владимир Рогов, предсједник покрета "Ми смо са Русијом", члан Главног савета администрације Запорошке области.

- Запорошку област више ништа не повезује са данашњом Украјином којом владају екстремисти и терористи. Запорошка област прекида све односе са Украјином као својим саставним дијелом и никада се више неће поистовјетити са њом. Украјински период у историји Запорошке области је прошлост - рекао је Рогов.

 

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Latifa 21.09.2022. 17:18
    Malo li je krvi na rukama ovog tiranina ukrajinskog i ruskog naroda!
    Mali komunisticki kepec je potpisao slanje rezervista u krvave ukrajinske stepe jer mu je malo Ruska federacija , malo mu je da bude predsjednik- htjeo bi da bude" car" ili bar kralj i zaboravlja osnove vladanja i vladara . Pastir moze da ima ovce pod kontrolom ali da ima pod vlascu i ostale mora da ima plavu krv a to su njegovi mentori prije sto i vise godina unistili u krvi do poslednjeg Romanova.
    Kepec ce da dozivi svoj kraj kao i mnogi pokondireni tiranini jer ne da se izivljavaju nad drugim narodima vec sad i svoj guraju u propast .
Повезане вијести
Срушен споменик Лењину Срушен споменик Лењину
Нови успjех руске науке: Вакцина против туберкулозе средином 2025. године Нови успjех руске науке: Вакцина против туберкулозе средином 2025. године
Упуцана у главу, подлегла повредама у болници Упуцана у главу, подлегла повредама у болници
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    15h 54m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    17h 45m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    17h 32m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    8h 58m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    11h 40m
    0