Istočni front, 210. dan: Rogov: Rusija bi mogla da dobije oko 5-6 miliona novih građana

21.09.2022. 09:30
1
IZVOR: b92.net/novosti.rs

U toku je 210. dan specijalne vojne operacije koju Rusija izvodi u Ukrajini.

Donjecka i Luganska Narodna Republika, Hersonska i Zaporoška oblast se pripremaju za referendume koji će biti održani od 23-27. septembra.

Rusija bi mogla da dobije oko 5-6 miliona novih građana

Nakon referenduma Rusija bi mogla da dobije oko 5-6 miliona novih građana. A kada počnu da se vraćaju izbjeglice, taj broj se može popeti i do 8-9 miliona ljudi, navodi član savjeta administracije Zaporoške administracije Vladimir Rogov.

Površina oslobođene teritorije na kojoj će biti održan referendum iznosi 113.000 kvadratnih kilometara.

Ministra odbrane Rusije Sergej Šojgu otkrio je koliko će tačno osoba biti mobilisano

Po riječima ruskog ministra, Rusija ima ogromne mobilizacione resurse, tokom djelimične mobilizacije biće pozvano 300.000 rezervista.

Šojgu je izjavio da je Ukrajina već izgubila pola vojske - više od 100.000 ljudi - 61.207 poginulih, 49.368 ranjenih.

Putin se obratio naciji i objavio mobilizaciju i zaprjetio nuklearnim oružjem

- Mjere mobilizacije počeće danas. Regrutaciji će biti podvrgnuti samo građani iz rezervnog sastava, prije svega oni sa iskustvom. Parlament će biti informisan o mjerama koje su potrebne za izvođenje djelimične mobilizacije - rekao je Putin.

Evropa treba da odustane

Evropa više pati od posljedica sankcija koje je uvela Rusiji, nego sama Moskva.

To je rekao ministar spoljnih poslova Peter Sijarto koji učestvuje na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (GS UN) u Njujorku i dodao da bi bilo najbolje da se odustane od osmog paketa kaznenih mjera, jer će on samo dodatno produbiti probleme.

Ministarstvo spoljnih poslova Mađarske prenjelo je izjavu Sijarta, koju je dao nakon neformalnog sastanka Savjeta za spoljne poslove, u kojoj je naglasio da su do sada uvedene kaznene mjere "nesumnjivo naškodile Evropi mnogo više nego Rusiji", jer su dovele do porasta inflacije i troškova komunalnih usluga u EU, prenosi MTI.

Prekidamo sve odnose sa Ukrajinom

Iz ukrajinske Zaporoške oblasti saopšteno da u potpunosti prekidaju odnose s Ukrajinom kao svojim sastavnim dijelom i da se nikada više s njom neće poistovetiti.

To je izjavio Vladimir Rogov, predsjednik pokreta "Mi smo sa Rusijom", član Glavnog saveta administracije Zaporoške oblasti.

- Zaporošku oblast više ništa ne povezuje sa današnjom Ukrajinom kojom vladaju ekstremisti i teroristi. Zaporoška oblast prekida sve odnose sa Ukrajinom kao svojim sastavnim dijelom i nikada se više neće poistovjetiti sa njom. Ukrajinski period u istoriji Zaporoške oblasti je prošlost - rekao je Rogov.

 

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Latifa 21.09.2022. 17:18
    Malo li je krvi na rukama ovog tiranina ukrajinskog i ruskog naroda!
    Mali komunisticki kepec je potpisao slanje rezervista u krvave ukrajinske stepe jer mu je malo Ruska federacija , malo mu je da bude predsjednik- htjeo bi da bude" car" ili bar kralj i zaboravlja osnove vladanja i vladara . Pastir moze da ima ovce pod kontrolom ali da ima pod vlascu i ostale mora da ima plavu krv a to su njegovi mentori prije sto i vise godina unistili u krvi do poslednjeg Romanova.
    Kepec ce da dozivi svoj kraj kao i mnogi pokondireni tiranini jer ne da se izivljavaju nad drugim narodima vec sad i svoj guraju u propast .
Povezane vijesti
Srušen spomenik Lenjinu Srušen spomenik Lenjinu
Novi uspjeh ruske nauke: Vakcina protiv tuberkuloze sredinom 2025. godine Novi uspjeh ruske nauke: Vakcina protiv tuberkuloze sredinom 2025. godine
Upucana u glavu, podlegla povredama u bolnici Upucana u glavu, podlegla povredama u bolnici
Najčitanije
  • Slani mafini
    8h 27m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    10h 22m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    8h 16m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    21h 25m
    3
  • Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici
    9h 35m
    0