Источни фронт, 234. дан: Руска војска одбила све нападе у правцу Николајев-Криви Рог

15.10.2022. 14:12
0
ИЗВОР: in4s.net

Специјална операција руске војске у Украјини ушла је у 234. дан.

Широм Украјине објављена је ваздушна опасност. Сирене су се јутрос огласиле у Кијеву, али и у читавом низу области: Волинској, Ровненској и Тернопољској на западу земље, Одеској и Николајевској на југу, као и у Полтавском и Сумском региону.

На подручју Херсонске области, у Каховки, дјелује ПВО.

Руска војска одбила све нападе у правцу Николајев-Криви Рог, ликвидирано око 120 војника

Руска војска је одбила све нападе противника у правцу Николајев-Криви Рог, саопштило је Министарство одбране Русије.

Ликвидирано је око 120 украјинских војника, као и 17 оклопних возила и осам аутомобила. Руска артиљерија је уништила пет прелаза које је украјинска војска поставила преко ријеке Ингулец.

Украјинска војска је такође покушала да изведе офанзиву у подручју места Дудчани, Садок и Ишченка у Херсонској области. Сви напади су одбијени.

У подручју мјеста Двуречно у Харковској области уништен је прелаз коју је тактичка група украјинских снага поставила преко ријеке Оскол. Том приликом је ликвидирано преко 30 украјинских војника.

Кијев није предузимао офанзивна дејства у правцу Купјанска. Како би спријечила напад, руска артиљерија је уништавала украјинске положаје на удаљеним прилазима.

Код мјеста Берестово у Харковској области, руска артиљерија је ликвидирала до 50 украјинских војника, два тенка и складиште муниције.

У ноћи 14. октобра у правцу Запорожја осујећене су припреме украјинске војске за операцију десанта на ријеку у подручју Запорошке нуклеарне електране.

У правцу Красног Лимана противник је покушао да изведе извиђање током борби, али је враћен на почетне позиције. Том приликом је ликвидирано до 60 украјинских војника.

Приликом напада на формацију десантних снага у заливу каховског резервоара ликвидирано је преко 50 украјинских војника, пет глисера и две барже.

Високо прецизним нападом у подручју града Запорожје у три касарне ликвидирано је преко 160 украјинских војника из 65 механизоване бригаде.

У нападу авијације, ракетних снага и артиљерије уништена су четири украјинска командна мјеста, 53 артиљеријске јединице, као и људство и војна техника у 142 рејона.

У подручју Харковске области, ДНР и Херсонске области уништено је пет украјинских складишта муниције и ракетно-артиљеријског наоружања.

У подручју хидроелектране у Каховци оборене су двије америчке противрадарске ракете „Харм“.

Руска ПВО је пресрела у ваздуху 18 пројектила испаљених из система „Химарс“ и „Ољха“ у подручју мјеста Свободно у ДНР и Нова Каховка у Херсонској области.

У Николајевској области противваздухопловне снаге су обориле украјински Су-25. У ЛНР, ДНР, Херсонској и Дњепропетровској области пресретнуто је 10 беспилотних летјелица, укључујући два америчка дрона Switchblade-600.

Једна жена погинула је у украјинском гранатирању Доњецка

Један цивил је погинуо, а шест је рањено у посљедња 24 сата на подручју ДНР усљед гранатирања са украјинских положаја.

Шеф војне администрације Кијевске области Алексеј Кулеба саопштио је да је у току ракетни удар. Енергетско постројење претрпило је значајна оштећења.

Сједињене Државе су одобриле нови пакет војне помоћи Украјини, вриједан 725 милиона долара. Кијеву ће бити испоручена муниција за системе „химарс“ и артиљеријска муниција, саопштио је Пентагон.

Најсавременији извиђачки системи „Пеницилин“ примјењени су у Украјини. Њихова ефикасност потврђена је у борбама против артиљеријског оружја НАТО којим је снабдјевена украјинска војска, рекао је за Спутњик добро обавјештени извор.

Команданти украјинских снага су приликом повлачења са подручја Херсонске области оставили за собом спискове припадника 53. бригаде који су се током љета обучавали у Немачкој.

Власти Запорожја, града под контролом Кијева, саопштиле су да су гађани инфраструктурни објекти, након чега је на њима избио и пожар.

Сирене су се јутрос огласиле у Кијеву, али и у читавом низу области: Волинској, Ровненској и Тернопољској на западу земље, Одеској и Николајевској на југу, као и у Полтавском и Сумском региону.

У Новој Каховки у Херсонској области дјелује ПВО, одјекнуле су двије експлозије. Власти региона су због ватре са украјинске снаге објавиле ваздушну опасност.

Коментари 0
Повезане вијести
Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају
Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО) Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО)
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    20h 27m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    22h 0m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    18h 26m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    20h 39m
    0
  • Партизан мијења име!
    11h 8m
    3