Источни фронт 247. дан: Ухапшене присталице украјинских нациста у Ставропољу

28.10.2022. 13:02
0
ИЗВОР: in4s.net

Руска специјална војна операција у Украјини ушла је у 247. дан.

Протеклог дана руска војска спријечила је напад украјинских трупа у Херсонској и Николајевској области. У Дњепропетровској области руске снаге уништиле су предузеће за производњу ракетног горива. Владимир Путин изјавио је да није Русија, већ Запад довео до садашње ситуације и дешавања у Украјини.

У Дњепропетровској области Украјине је због напада нарушен рад електроенергетских мрежа Никопоља и Красногригорјевске општине, око хиљаду породица остало је без струје, саопштио је начелник обласне управе Валентин Резниченко на свом Телеграму.

Он је напоменуо да су погођене Никопољска, Марганецка и Красногригорјевска општина.

Према његовим речима, већ се ради на санацији штете на електромрежи.

Сједињене Америчке Државе ће уского Украјини испоручити нови пакет војне помоћи, саопштио је координатор за стратешке комуникације у Савјету за националну безбједност САД Џон Кирби у интервјуу за „Си-Ен-Ен“.

Херсон и прилази њему утврђују се у случају пробоја украјинских трупа, изјавила је за Спутњик замјеница начелника администрације Херсонске области Катарина Губарева.

- Свуда се ојачавају први спратови зграда, праве се утврђења од џакова са пијеском за заштиту и одбијање напада унутар града - објаснила је она.

Према њеним ријечима, јачање одбране града је превентивна мјера, а смањење броја становника у њему омогућава да се лакше откривају диверзантско-извиђачке групе или присталице Оружаних снага Украјине.

Орбан о антируским санкцијама: ЕУ ископала јаму за Русе, а онда сама упала у њу

Санкције Европске уније против Русије нису дјеловале онако како је очекивао Брисел који је на крају и сам настрадао због њих, рекао је мађарски премијер Виктор Орбан.

- Санкције нису дјеловале онако како су очекивали у Бриселу када су их уводили. Смислили смо план да ископамо Русима јаму у коју ће упасти. Међутим, онда смо сами пали у ту јаму и сада треба да одлучимо шта да радимо. ЕУ каже да се настави са копањем. То се не чини разумним - рекао је Орбан за радио-станицу „Кошут“.

Претходно је изјавио да је Европа подијељена на два табора – један вјерује у санкције, док други сматра да треба мијењати санкциону политику против Русије. Орбан је истакао да санкције против Русије нису уведене демократски, него да су одлуку донијели бирократе и бриселска елита.

Руски посланик савјетује Зеленском да се спрема за бјекство

Дани Владимира Зеленског као политичара су одбројани, изјавио је за Спутњик посланик Државне думе Русије са Крима Михаил Шеремет.

- Он би већ сада требало да размишља о бјекству - констатовао је он.

По ријечима Шеремета, у наредним мјесецима у свијету ће доћи до озбиљне промјене односа политичких снага.

- Злочиначки кијевски режим више неће бити потребан својим западним господарима и мораће да бјежи из Украјине коју су Зеленски и његова подмитљива багра гурнули у хаос - закључио је посланик.

ФСБ спријечила терористички напад у руском граду Ставропољу: Ухапшене присталице украјинских нациста

Федерална служба безбједности Русије ухапсила је у руском граду Ставропољу четворицу присталица украјинских нациста који су припремали терористички напад на административни објекат, саопштила је ФСБ.

- Сузбијено је незаконито дјеловање организоване групе лица (четири особе) која је планирала да изведе терористички напад у Ставропољском крају. Као присталице идеологије украјинских неонацистичких организација, ухапшена лица су планирала да изведу терористички напад у једном од регионалних административних објеката - наводи се у саопштењу.

Током претреса кућа ухапшених и њиховог скровишта у Предгорном рејону Ставропољског краја заплијењено је ватрено оружје, готове експлозивне направе и компоненте за прављење нових, као и литература о организовању масовних нереда.

Ухапшенима је одређено задржавање и покренут је кривични поступак према члану „Терористички напад“ - преноси Спутњик.

Коментари 0
Повезане вијести
Срушен споменик Лењину Срушен споменик Лењину
Нови успjех руске науке: Вакцина против туберкулозе средином 2025. године Нови успjех руске науке: Вакцина против туберкулозе средином 2025. године
Упуцана у главу, подлегла повредама у болници Упуцана у главу, подлегла повредама у болници
Најчитаније
  • Слани мафини
    7h 37m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    9h 32m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    23h 37m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    7h 26m
    0
  • Оштар одговор Мајдова надлежнима након суспензије: Цитирао Ђоковића, поменуо двојицу судија
    20h 35m
    3