Istočni front 247. dan: Uhapšene pristalice ukrajinskih nacista u Stavropolju

28.10.2022. 13:02
0
IZVOR: in4s.net

Ruska specijalna vojna operacija u Ukrajini ušla je u 247. dan.

Proteklog dana ruska vojska spriječila je napad ukrajinskih trupa u Hersonskoj i Nikolajevskoj oblasti. U Dnjepropetrovskoj oblasti ruske snage uništile su preduzeće za proizvodnju raketnog goriva. Vladimir Putin izjavio je da nije Rusija, već Zapad doveo do sadašnje situacije i dešavanja u Ukrajini.

U Dnjepropetrovskoj oblasti Ukrajine je zbog napada narušen rad elektroenergetskih mreža Nikopolja i Krasnogrigorjevske opštine, oko hiljadu porodica ostalo je bez struje, saopštio je načelnik oblasne uprave Valentin Rezničenko na svom Telegramu.

On je napomenuo da su pogođene Nikopoljska, Marganecka i Krasnogrigorjevska opština.

Prema njegovim rečima, već se radi na sanaciji štete na elektromreži.

Sjedinjene Američke Države će uskogo Ukrajini isporučiti novi paket vojne pomoći, saopštio je koordinator za strateške komunikacije u Savjetu za nacionalnu bezbjednost SAD Džon Kirbi u intervjuu za „Si-En-En“.

Herson i prilazi njemu utvrđuju se u slučaju proboja ukrajinskih trupa, izjavila je za Sputnjik zamjenica načelnika administracije Hersonske oblasti Katarina Gubareva.

- Svuda se ojačavaju prvi spratovi zgrada, prave se utvrđenja od džakova sa pijeskom za zaštitu i odbijanje napada unutar grada - objasnila je ona.

Prema njenim riječima, jačanje odbrane grada je preventivna mjera, a smanjenje broja stanovnika u njemu omogućava da se lakše otkrivaju diverzantsko-izviđačke grupe ili pristalice Oružanih snaga Ukrajine.

Orban o antiruskim sankcijama: EU iskopala jamu za Ruse, a onda sama upala u nju

Sankcije Evropske unije protiv Rusije nisu djelovale onako kako je očekivao Brisel koji je na kraju i sam nastradao zbog njih, rekao je mađarski premijer Viktor Orban.

- Sankcije nisu djelovale onako kako su očekivali u Briselu kada su ih uvodili. Smislili smo plan da iskopamo Rusima jamu u koju će upasti. Međutim, onda smo sami pali u tu jamu i sada treba da odlučimo šta da radimo. EU kaže da se nastavi sa kopanjem. To se ne čini razumnim - rekao je Orban za radio-stanicu „Košut“.

Prethodno je izjavio da je Evropa podijeljena na dva tabora – jedan vjeruje u sankcije, dok drugi smatra da treba mijenjati sankcionu politiku protiv Rusije. Orban je istakao da sankcije protiv Rusije nisu uvedene demokratski, nego da su odluku donijeli birokrate i briselska elita.

Ruski poslanik savjetuje Zelenskom da se sprema za bjekstvo

Dani Vladimira Zelenskog kao političara su odbrojani, izjavio je za Sputnjik poslanik Državne dume Rusije sa Krima Mihail Šeremet.

- On bi već sada trebalo da razmišlja o bjekstvu - konstatovao je on.

Po riječima Šeremeta, u narednim mjesecima u svijetu će doći do ozbiljne promjene odnosa političkih snaga.

- Zločinački kijevski režim više neće biti potreban svojim zapadnim gospodarima i moraće da bježi iz Ukrajine koju su Zelenski i njegova podmitljiva bagra gurnuli u haos - zaključio je poslanik.

FSB spriječila teroristički napad u ruskom gradu Stavropolju: Uhapšene pristalice ukrajinskih nacista

Federalna služba bezbjednosti Rusije uhapsila je u ruskom gradu Stavropolju četvoricu pristalica ukrajinskih nacista koji su pripremali teroristički napad na administrativni objekat, saopštila je FSB.

- Suzbijeno je nezakonito djelovanje organizovane grupe lica (četiri osobe) koja je planirala da izvede teroristički napad u Stavropoljskom kraju. Kao pristalice ideologije ukrajinskih neonacističkih organizacija, uhapšena lica su planirala da izvedu teroristički napad u jednom od regionalnih administrativnih objekata - navodi se u saopštenju.

Tokom pretresa kuća uhapšenih i njihovog skrovišta u Predgornom rejonu Stavropoljskog kraja zaplijenjeno je vatreno oružje, gotove eksplozivne naprave i komponente za pravljenje novih, kao i literatura o organizovanju masovnih nereda.

Uhapšenima je određeno zadržavanje i pokrenut je krivični postupak prema članu „Teroristički napad“ - prenosi Sputnjik.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srušen spomenik Lenjinu Srušen spomenik Lenjinu
Novi uspjeh ruske nauke: Vakcina protiv tuberkuloze sredinom 2025. godine Novi uspjeh ruske nauke: Vakcina protiv tuberkuloze sredinom 2025. godine
Upucana u glavu, podlegla povredama u bolnici Upucana u glavu, podlegla povredama u bolnici
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    4h 19m
    0
  • Slani mafini
    13h 40m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    15h 35m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    13h 29m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    7h 58m
    2