Источни фронт, 275. дан: Пушилин: „Руске снаге напредују на свим дијеловима фронта у ДНР“

25.11.2022. 14:59
0
ИЗВОР: in4s.net

У току је 275. дан руске специјалне војне операције у Украјини.

Украјинске снаге гранатирају Доњецк. Ваздушна опасност рано јутрос проглашена је у неким дијеловима Украјине. Предсједник Русије Владимир Путин разговараће са мајкама војника који учествују у операцији, најављено је из Кремља.

Руске снаге напредују практично на свим дијеловима фронта, изјавио је лидер ДНР Денис Пушилин.

Украјински војници постављају вишецијевне бацаче ракета „Химарс“ између зграда у Запорожју, изјавио је члан главног савјета администрације Запорошке области Владимир Рогов.

- Америчке системе они постављају у стамбеним деловима Запорожја, који се тренутно налази под њиховом контролом, и гађају наш регион - рекао је он.

Украјинске снаге гађају из јужних области града а потом премештају системе „Химарс“.

Велика Британија ће испоручити Украјини 35 специјалних возила и дати три милиона фунти за обнову инфраструктуре, јавља ТВ ИТВ позивајући се на шефа Форин офиса Џејмса Клеверлија.

Помоћ обухвата 24 возила хитне помоћи и шест оклопних транспортера.

Подсјетимо, прошлог викенда премијер Велике Британије Риши Сунак посетио је Кијев, а потом и Клеверли.

У посљедња 24 сата украјинска војска је 39 пута гађала територију ДНР и испалила 198 пројектила, саопштило је представништво ДНР у Заједничком центру за контролу и координацију питања у вези са ратним злочинима Украјине.

Од јутрос украјинске снаге гађају Доњецк и Горловку.

Високо позициониране европске политичаре све више љуте активности Америке, која зарађује не само на украјинској кризи него и на дефициту енергената у Европи, пише „Политико“ позивајући се на добро обавјештене изворе.

Како се наводи у тексту, јединство западних савезника је пољуљано а високи европски званичници су бесни због администрације Џозефа Бајдена и оптужују Американце да извлаче корист док земље ЕУ трпе последице кризе.

- Ако се трезвено погледа, земља која има највећу корист од овог сукоба су САД, јер они продају више гаса и по вишим цијенама, али и више оружја - рекао је новинарима један од европских званичника.

Украјински предсједник Владимир Зеленски тражио је од Запада да обезбиједе Кијеву дизел-гориво за генераторе и додатни гас како би компензовали мањак струје у земљи.

ПВО дјеловала је на сјеверу Крима у области Армјанска, саопштио је шеф администрације тог града Василиј Телиженко. Апеловао је на грађане да буду прибрани.

Предсједник Русије Владимир Путин разговараће са мајкама војника који учествују у операцији, најављено је из Кремља.

Ваздушна опасност рано јутрос проглашена је у неким дијеловима Украјине – Харковској, Дњепропетровској области, као и дијелу Запорошке области под контролом Кијева.

Претходно су се сирене огласиле у Николајевској, Херсонској и Кировоградској области.

Коментари 0
Повезане вијести
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у моменталну смрт Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у мом...
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    16h 14m
    5
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    18h 57m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    13h 49m
    5
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    22h 42m
    0
  • Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти
    20h 43m
    0