Istočni front, 275. dan: Pušilin: „Ruske snage napreduju na svim dijelovima fronta u DNR“

25.11.2022. 14:59
0
IZVOR: in4s.net

U toku je 275. dan ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Ukrajinske snage granatiraju Donjeck. Vazdušna opasnost rano jutros proglašena je u nekim dijelovima Ukrajine. Predsjednik Rusije Vladimir Putin razgovaraće sa majkama vojnika koji učestvuju u operaciji, najavljeno je iz Kremlja.

Ruske snage napreduju praktično na svim dijelovima fronta, izjavio je lider DNR Denis Pušilin.

Ukrajinski vojnici postavljaju višecijevne bacače raketa „Himars“ između zgrada u Zaporožju, izjavio je član glavnog savjeta administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.

- Američke sisteme oni postavljaju u stambenim delovima Zaporožja, koji se trenutno nalazi pod njihovom kontrolom, i gađaju naš region - rekao je on.

Ukrajinske snage gađaju iz južnih oblasti grada a potom premeštaju sisteme „Himars“.

Velika Britanija će isporučiti Ukrajini 35 specijalnih vozila i dati tri miliona funti za obnovu infrastrukture, javlja TV ITV pozivajući se na šefa Forin ofisa Džejmsa Kleverlija.

Pomoć obuhvata 24 vozila hitne pomoći i šest oklopnih transportera.

Podsjetimo, prošlog vikenda premijer Velike Britanije Riši Sunak posetio je Kijev, a potom i Kleverli.

U posljednja 24 sata ukrajinska vojska je 39 puta gađala teritoriju DNR i ispalila 198 projektila, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja u vezi sa ratnim zločinima Ukrajine.

Od jutros ukrajinske snage gađaju Donjeck i Gorlovku.

Visoko pozicionirane evropske političare sve više ljute aktivnosti Amerike, koja zarađuje ne samo na ukrajinskoj krizi nego i na deficitu energenata u Evropi, piše „Politiko“ pozivajući se na dobro obavještene izvore.

Kako se navodi u tekstu, jedinstvo zapadnih saveznika je poljuljano a visoki evropski zvaničnici su besni zbog administracije Džozefa Bajdena i optužuju Amerikance da izvlače korist dok zemlje EU trpe posledice krize.

- Ako se trezveno pogleda, zemlja koja ima najveću korist od ovog sukoba su SAD, jer oni prodaju više gasa i po višim cijenama, ali i više oružja - rekao je novinarima jedan od evropskih zvaničnika.

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski tražio je od Zapada da obezbijede Kijevu dizel-gorivo za generatore i dodatni gas kako bi kompenzovali manjak struje u zemlji.

PVO djelovala je na sjeveru Krima u oblasti Armjanska, saopštio je šef administracije tog grada Vasilij Teliženko. Apelovao je na građane da budu pribrani.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin razgovaraće sa majkama vojnika koji učestvuju u operaciji, najavljeno je iz Kremlja.

Vazdušna opasnost rano jutros proglašena je u nekim dijelovima Ukrajine – Harkovskoj, Dnjepropetrovskoj oblasti, kao i dijelu Zaporoške oblasti pod kontrolom Kijeva.

Prethodno su se sirene oglasile u Nikolajevskoj, Hersonskoj i Kirovogradskoj oblasti.

Komentari 0
Povezane vijesti
Putin dodijelio orden tinejdžerima koji su spasavali ljude tokom napada na Krokus Putin dodijelio orden tinejdžerima koji su spasavali ljude tokom napada na Krokus
Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena
Najčitanije
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    17h 32m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    6h 45m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    6h 16m
    1
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    6h 39m
    0
  • Pobjednik tucijade u Palama Filip Ilić
    21h 36m
    0