Источни фронт, 308. дан: Кремљ одбацио мировни план Зеленског, мора се узети у обзир тренутна реалност

28.12.2022. 14:45
0
ИЗВОР: in4s.net / Телеграм / Агенције

Специјална операција руске војске у Украјини ушла је у 308. дан.

Снаге ЛНР убиле 85 украјинских војника. Предсједник Русије Владимир Путин потписао је декрет којим се забрањује снабдијевање нафтом и нафтним дериватима земаља које су ограничиле цијену руске нафте.

Кремљ одбацио мировни план Зеленског, мора се узети у обзир тренутна реалност

Кремљ је данас одбацио мировни план украјинског предсједника Володимира Зеленског од 10 тачака и саопштио да приједлози за окончање сукоба у Украјини морају да узму у обзир, како је наведено, тренутну реалност, укључујући ону везану за придруживање четири украјинска региона Русији.

- Не може бити мировног плана за Украјину који не узима у обзир данашњу реалност у вези са руском територијом, са уласком четири региона у састав Русије. Планови који не узимају у обзир ову реалност не могу бити прихваћени - рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков, а преноси Интерфакс.

Након референдума који се одржали у септембру у четири украјинске области Доњецк, Луганск, Херсон и Запорожје, Русија их је прогласила дијелом своје територије, а одржавање ових референдума и припајање области осудиле су Украјина и западне земље.

Експлозије одјекују у Славјанску, Краматорску, Константиновки и Дружковки, ДНР.

Више од 300.000 становника Кијева и даље нема струје, негдје нема ни воде и гријања, пишу украјински медији.

Флипоненко: Снаге ЛНР убиле 85 украјинских војника

Портпарол Народне милиције самопроглашене Лугањске Народне Републике (ЛНР) Иван Флипоненко саопштио је да су украјинске снаге у посљедњих 24 сата претрпјеле 85 жртава у борбама са борцима ЛНР.

- Непријатељ је у протекла 24 сата претрпио велике губитке у виду људства и војне опреме као резултат активних офанзивних дејстава снага народне милиције. Убијено је чак 85 војника - навео је  Флипоненко на Телеграму.

Додаје да су током посљедња 24 сата, снаге народне милиције ЛНР уништиле два украјинска тенка, четири оклопна транспортера, један артиљеријски топ, три беспилотне летјелице и 17 специјалних моторних возила.

Кијев: Руске снаге испалиле 33 ракете на Херсон

Генералштаб Оружаних снага Украјине саопштио је да су Руске снаге испалиле 33 ракете на цивилне циљеве у украјинском граду Херсону у последња 24 сата.

У свом јутарњем извјештају наводе да руске снаге нападају из минобацача и артиљерије насељена мјеста на десној обали ријеке Дњепар у близини Херсона.

Русија негира да је у својим нападима гађала цивилне циљеве.

Најтеже борбе и даље се воде око источног града Бахмута у Доњецку, који Русија већ месецима покушава да освоји, као и на северу у градовима Свјатове у Луганску, где Украјина покушава да пробије руске линије одбране

Руска хакерска група „Рахдит“ („Зли руски хакери“) објавила је на антифашистичком сајту „Немезида“ податке о више од 70 сарадника украјинске сајбер војске.

- Упознајте се са елитом украјинске сајбер војске, хакерима, учесницима редовних међуресорских такмичења ЦТФ („Освајање заставе“) међу непостојећим безбједностним структурама 404 - наводи се на Телеграму.

Утврђено је да објављени подаци припадају припадницима Министарства одбране Украјине, Украјинској гарди, образовним институцијама које обучавају о начинима заштите информација и Служби безбиједности Украјине.

- То су они који вуку конце ИТ војске, они им говоре шта да нападну и у које вријеме да притисну дугме. Међутим, чак су и они само декор. Сутра ћемо показати лица правих диригената украјинских сајбер кловнова - обећали су хакери.

На сајту се налазе подаци студената и професора војних универзитета у Украјини, као и официра и њихови подаци на друштвеним мрежама, преноси Спутњик.

Раније је руска хакерска група објавила први дио података о украјинским хакерима – ИТ војсци Украјине, која има 759 људи и припадници СММ покрета „Сејв УА“ која има 406 члана.

У новембру је „Рахдит“ објавио на сајту „Немезида“ списак полазника и професора Академије Службе безбедности Украјине. Тада су били обијелодањени подаци о више од 400 људи, који ће ускоро попунити редове украјинских специјалних служби. У подацима су биле адресе, телефони, индивидуални бројеви из државних регистара физичких лица, мејлови и странице на друштвеним мрежама, дигитални кодови у месинџерима и регистарске ознаке аутомобила.
Крајем новембра су „Зли руски хакери“ учинили јавно доступним информације о више од 1,5 хиљаде запослених у Спољној обавjештајној служби Украјине.

Коментари 0
Повезане вијести
У специјалној операцији руске војске 1.100 жена У специјалној операцији руске војске 1.100 жена
Источни фронт, 310. дан: Губици Украјинаца код Артјомовска Источни фронт, 310. дан: Губици Украјинаца код Артјомовска
Источни фронт, 307. дан: Лавров: Политички курс Запада носи ризик од директног оружаног сукоба нуклеарних сила Источни фронт, 307. дан: Лавров: Политички курс Запада носи ризик од директног оружаног су...
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    5h 52m
    8
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    4h 48m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    23h 33m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    20h 32m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    21h 44m
    0