Источни фронт, 333. дан: Руска војска у офанзиви у Запорошкој области

22.01.2023. 12:46
0
ИЗВОР: in4s.net/Телеграм

У току је 333. дан специјалне војне операције коју Русија изводи у Украјини.

Руска војска је у офанзиви у Запорошкој области. Оружане снаге Украјине гомилају оклопну технику, западне производње код Сватова, саопштили су у ЛНР. Њемачки министар одбране Борис Писторијус рекао је да ће ускоро посјетити Украјину.

Кијевски режим повлачи западна оклопна возила из области Харкова у правцу Сватова, рекао је за Спутњик војни експерт, потпуковник ЛНР у пензији Андреј Марочко.

- Према ријечима становника Харкова, уочено је пребацивање оклопних возила са два воза у Купјанск. Оклопна возила западног типа се истоварају на станици гдје се сортирају и шаљу у правцу села Сватово - рекао је он.

Руска војска води активну офанзиву у Запорошкој области. Они су већ преузели контролу над неколико села у региону и спремају се за офанзиву на град Орехово, рекао је дописник листа „Известија” Роман Полшаков, који се налази на првој линији фронта.

- Наше трупе се крећу ка Орехову са двије стране – са југозапада и југоистока. Неколико села је већ ослобођено. А сада, како момци кажу, њихова чистка се већ завршава. Град је веома добро утврђен - написао је дописник у тексту за Известија.

Полшаков је указао на велики интензитет ватре у близини насеља која су стављена под контролу Оружаних снага РФ. Он је додао да активније напредовање руских трупа у региону ометају мине које су поставиле Оружане снаге Украјине. У потрази за њима, војници руске војске користе дронове.

Хроника удара и међусобног гранатирања у зони НВО у ноћи 21-22. 1. 2023.

Оружане снаге РФ су радиле на непријатељским положајима у селу Сопич, Сумска област, као и у Ветерини, Старици, Волчанску и Стрелечији у Харковској области.

На правцу Старобелск, руски артиљерци су гађали циљеве у Двуречној, Купјанску, Новомлинску, Синковку, Крахмални, Новоселовском и Макејевку.

У правцу Бахмута (Артјомовск), руске оружане снаге су напале концентрације људства украјинске војске у Верхнекаменском, Бахмуту, Њујорку, Дружби и Артјомову.

Оружане снаге Украјине су заузврат пуцале на Соледар и Клешчејевку.

Украјинске снаге извршиле су ударе из ХИМАРС МЛРС на зграду амбуланте локалног машинског погона у Стаханову у Луганској Народној Републици, објекат је оштећен, није било жртава.

У правцу Доњецка, руски војници су гађали циљеве у Авдијевки, Водјану, Первомајском, Красногоровки и западној периферији Марије.

Непријатељ је поново гранатирао Доњецк и Горловку.

На линији додира у правцу Запорожја одвијају се артиљеријски дуели: Оружане снаге Русије су радиле на непријатељским положајима у Малиновки, Гуљајпољу, Чаривноју, Орехову, Малој Токмачки и Каменском.

Осим тога, руске трупе су током ноћи извеле више ракетних напада на објекте Оружаних снага Украјине у самом Запорожју.

У Дњепропетровској области гађани су циљеви у Никопољу и Марганцу на сјеверној обали Дњепра.

У јужном сектору фронта, Оружане снаге РФ су радиле на акумулацији непријатељске људства у Херсону и околини.

Коментари 0
Повезане вијести
Руски космонаути поставили рекорд за најдужи боравак на свемирској станици Руски космонаути поставили рекорд за најдужи боравак на свемирској станици
Захарова: Запад и даље одбија да сарађује у истрази експлозија гасовода Захарова: Запад и даље одбија да сарађује у истрази експлозија гасовода
Срушен споменик Лењину Срушен споменик Лењину
Најчитаније
  • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева код којег је пронађен кокаин
    11h 57m
    0
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    17h 12m
    0
  • Мајдову потврђена суспензија: Џудиста из Источног Сарајева није кажњен само због тога што се прекрстио
    6h 40m
    1
  • Тата у бијелој кочији дочекао маму и бебу испред породилишта
    8h 40m
    3
  • Двојац пао због крађе, у њиховим кућама пронађен арсенал оружја
    14h 58m
    0