Источни фронт, 397: Групација ОС Русије „Исток“ уништила три беспилотне летјелицe

27.03.2023. 15:43
0
ИЗВОР: in4s.net/Телеграм

Специјална војна операција Русије у Украјини ушла је у 397. дан.

Кијевски режим покушао да изведе напад дроновима у централној области Русије, напад одбијен. У борбама за Авдејевку ликвидирана је група милитаната у пољској и грузијској униформи.

Одржана посљедња литургија у Кијевској лаври, митрополит најавио штрајк глађу.

Кијев данас није спреман да потврди да неће гранатирати нуклеарку Запорожје, изјавио је у интервјуу за Спутњик Михаил Уљанов, стални представник Русије при међународним организацијама у Бечу.

- Од Кијева се тражи само да потврди да неће гранатирати нуклеарну електрану, што је чинио много пута у прошлости. Украјинци данас нису спремни да потврде тако једноставну ствар - рекао је Уљанов, преноси Спутњик.

Према његовим ријечима, украјинска страна покушава да пребаци разговор у другу раван и говори о „демилитаризацији“, „деокупацији“.

- Само треба да се обавежу да неће пуцати на нуклеарку Запорожје и да се тога држе у будућности - закључио је стални представник Русије.

Групација Оружаних снага Русије „Исток“ уништила је три беспилотне летјелица у јужно-доњецком и запорошком правцу, ликвидиравши до 30 украјинских националиста, саопштио је начелник прес-центра групе „Исток“ Александар Гордејев.

Комплексима С-300 и „бук“ уништена су три пројектила из вишецјевног ракетног система ХИМАРС, а оборене су и украјинске беспилотне летјелице „Валкира“ и „Фурија“.

Кијевске снаге су само у протеклих недељу дана изгубиле до 4.500 војника, који су погинули или рањени у борбама на подручју Артјомовска, изјавио је потпуковник Луганске Народне Републике у пензији Андреј Марочко.

Према његовим ријечима, међу рањенима је приближно 20 одсто с озбиљним повредама и неће моћи да се врате на фронт.

Хроника удара и међусобног гранатирања у зони НВО у ноћи 26. на 27. 3. 2023.

Оружане снаге РФ напале су положаје Оружаних снага Украјине у Нововасиљевки, Волфину и Бачевску, Сумска област.

У области Харкова руски војници су радили на циљевима у Стрелечији, Старици и Мелову.

У правцу Старобелска, Оружане снаге Русије су погодиле мјеста концентрације украјинских формација у Купјанску, Стелмахивки и Макејевки.

На правцу Бахмут (Артјомовск) руске снаге су радиле на непријатељским концентрацијама у Бахмуту, Часовом Јару и Северску.

Оружане снаге Русије извеле су ракетне ударе на мјеста концентрације технике и људства Оружаних снага Украјине у Краматорску.

У правцу Доњецка руске трупе су погодиле нагомилане непријатељске снаге у Авдијевки, Каменки и на западној периферији Марије.

Украјинске формације поново су пуцале на територију предузећа Стирол у Горловки: оштећена је продавница азотне киселине и пословна зграда.

На јужнодонечком правцу руски војници су напали циљеве у Новомихајловки, Вугледару и Пречистовки.

Оружане снаге РФ су погодиле положаје Оружаних снага Украјине у Олховском, Чаровном и Орехову, Запорошка област.

Заузврат, украјинске формације су пуцале на колеџ у Мелитопољу: према прелиминарним подацима, оштећено је неколико зграда, четири особе су повријеђене.

На јужном сектору фронта руске јединице су напале непријатељску људску снагу у Новоселки, Олговки и Херсону

Оружане снаге Украјине су ноћу пуцале на стамбене објекте у Новој Каховки, Тавријску и Васиљевки.

Патрушев: НАТО од Украјине направио велики војни камп за пораз и распарчавање Русије

Секретар Савјета безбједности Руске Федерације Николај Патрушев поручио је да су земље НАТО-а од Украјине направиле један велики војни камп са циљем да поразе Русију на бојном пољу, а затим да је распарчају.

- Земље НАТО-а су стране у овом сукобу. Оне су од Украјине направиле један велики војни камп, које украјинским трупама шаљу оружје и муницију, обезбјеђују им обавјештајне податке, укључујући и уз помоћ сателитске констелације и значајног броја беспилотних летјелица - рекао је Патрушев у интервјуу за „Расискаја газета“, уочи другог „Самита за демократију“ који су покренуле Сједињене Државе.

Према његовим ријечима, инструктори и савјетници НАТО-а обучавају украјинску војску, док се плаћеници боре у саставу неонацистичких батаљона.

- Покушавајући да што дуже продуже овај војни сукоб, они не крију свој главни циљ – пораз Русије на бојном пољу и њено даље распарчавање - поручио је Патрушев.

САД шампион по броју ратова

Руски званичник је додао да су САД одавно постале „шампион“ по броју ратова који су покренути у различитим дијеловима свијета и за нарушавање суверенитета других држава.

- Проглашавајући демократске пароле неумјесним и депласираним, Вашингтон је, заправо, одавно постао шампион у нарушавању суверенитета држава, у броју покренутих ратова и сукоба, у грубом и нелегалном лову на грађане других земаља - нагласио је Патрушев.

Он је истакао да ако Сједињене Државе заиста одлуче да крену ка демократији и престану да понижавају своје вазалне савезнике, Русија ће то свакако поздравити.

Америчке власти настоје да преваре свој народ током системске кризе

Патрушев је навео да је главни задатак садашњег америчког политичког режима да збуни свој народ током системске кризе, у коју су упале и саме Сједињене Државе. Према његовим ријечима, подразумијева се да САД не желе да чују, преноси РТ.

- Главни задатак политичког режима у савременим Сједињеним Државама је да заведе сопствено становништво у условима системске кризе у којој се и они сами налазе. Демократија је за њих само лепа фасада државног система, која је замишљена да сакрије непоштовање права обичних Американаца. Свако ко је пажљиво проучавао амерички правни и друштвено-политички систем, лишен је илузија о слободи говора и воље у овој земљи - навео је.

О каквој слободи мишљења може да се прича, закључио је Патрушев, када чак ни бивши предсједник САД не смије да говори на друштвеним мрежама ни у штампи о темама које су од интереса за друштво, а медији су гласноговорници највећих компанија и елитних група.

Коментари 0
Повезане вијести
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у моменталну смрт Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у мом...
На данашњи дан Јуриј Гагарин полетио у свемир (ВИДЕО) На данашњи дан Јуриј Гагарин полетио у свемир (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    3h 13m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    16h 10m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    14h 32m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    23h 45m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    16h 46m
    3