Источни фронт, 485. дан: Руска војска уништила украјинско складиште муниције и технике

23.06.2023. 14:52
0
ИЗВОР: in4s.net/sputnikportal.rs

Специјална операција руске војске у Украјини, 485. дан.

Настављају се борбе на свим дијеловима фронта. Украјинске снаге трпе огромне губитке, док руска војска одбија све нападе.

Руски предсjедник Владимир Путин скренуо је, међутим, пажњу да офанзивни потенцијал Кијева још није исцрпљен, преноси Спутник.

Руска војска је осујетила ротацију јединица украјинске територијалне одбране у правцу Лисичанска.

У Курску је током ноћи два пута дејствовала ПВО, изјавио је губернатор Курске области Роман Старовојт. Руска војска контролише село Садово у Токмакском рејону Запорошке области и село Урожајно у ДНР.

Најновији подаци: Путину верује 78 одсто Руса

Већина Руса (78 одсто) вjерује предсjеднику државе Владимиру Путину, показују подаци анкете Фонда „Јавно мњење“.

На питање да ли Путин добро или лоше обавља своју функцију, 79 одсто руских грађана је одговорило „добро“, док се око 10 одсто изјаснило „лоше“, а 11 одсто није могло да одговори на питање.

Шефу државе, према резултатима анкете, вjерује 78 одсто Руса, 14 одсто се изјаснило супротно, док девет одсто анкетираних није одговорило на питање.

Недјељно истраживање спроведено је међу пунољетним грађанима од 16. до 18. јуна 2023. године. Узорак је чинило 1.500 испитаника из 104 градска и сеоска насељена мјеста у 53 руска субјекта. Статистичка грешка не прелази 3,6 одсто, преноси Спутник.

Руски амбасадор: Америчке спекулације да ће Русија употријебити нуклеарно оружје у Украјини – апсурдне

Амерички сенатор Линдзи Грем, републиканац из Јужне Каролине, изјавио је да је у горњем дому америчког Конгреса припремљена резолуција у којој се наводи да уколико Русија и Бјелорусија употријебе нуклеарно оружје у Украјини на то би требало гледати као на напад на сам НАТО.

Руски амбасадор у САД Анатолиј Антонов рекао је да су те спекулације апсурдне.

Резолуцију, која нема обавезујући карактер, саставио је са Гремом демократа из Конектиката Ричард Блументал.

Русија је била и даље је одговорна нуклеарна држава, нагласио је Антонов.

- Локална елита таквом јефтином реториком демонстрира апсолутну некомпетентност у стратешкој сфери - истакао је Антонов и додао да Русија распоређује нуклеарно оружје у Бјелорусији на легалној основи, не кршећи ниједну међународну обавезу.

Запад заоштрава ситуацију на КиМ да би се Београд одрекао веза са братском Русијом!

Западне земље провоцирају заоштравање ситуације на Косову и Метохији како би се појачао притисак на политичко руководство у Србији, изјавила је предсједник Савјета Федерације Русије Валентина Матвијенко.

- Западне државе методично, корак по корак, заоштравају ситуацију у Аутономној покрајини Косово и Метохија како би појачале притисак на политичко руководство у Београду, принудиле га да се одрекне својих темељних националних интереса, жртвује пријатељске односе са братском Русијом и другим традиционалним партнерима - истакла је Матвијенко, а саопштење је објављено на званичном сајту Савјета Федерације.

Она је додала да су директни кривци за „разуларено антисрпско насиље“ у овој покрајини фактички Вашингтон и Брисел.

Коментари 0
Повезане вијести
Руски космонаути поставили рекорд за најдужи боравак на свемирској станици Руски космонаути поставили рекорд за најдужи боравак на свемирској станици
Захарова: Запад и даље одбија да сарађује у истрази експлозија гасовода Захарова: Запад и даље одбија да сарађује у истрази експлозија гасовода
Срушен споменик Лењину Срушен споменик Лењину
Најчитаније
  • Сјећање: Седам година без Милана Микана Кнежевића
    6h 5m
    0
  • Обиљежене 142 године од Улошког устанка
    5h 39m
    0
  • Најављено поскупљење горива на бензинским пумпама у БиХ
    4h 45m
    2
  • Подржимо представнице Источног Новог Сарајева на "Ритму Европе"
    7h 6m
    0
  • На аутобуској станици у Загребу усташки симболи и порука "Уби Србина"
    7h 55m
    2