Istočni front, 485. dan: Ruska vojska uništila ukrajinsko skladište municije i tehnike

23.06.2023. 14:52
0
IZVOR: in4s.net/sputnikportal.rs

Specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini, 485. dan.

Nastavljaju se borbe na svim dijelovima fronta. Ukrajinske snage trpe ogromne gubitke, dok ruska vojska odbija sve napade.

Ruski predsjednik Vladimir Putin skrenuo je, međutim, pažnju da ofanzivni potencijal Kijeva još nije iscrpljen, prenosi Sputnik.

Ruska vojska je osujetila rotaciju jedinica ukrajinske teritorijalne odbrane u pravcu Lisičanska.

U Kursku je tokom noći dva puta dejstvovala PVO, izjavio je gubernator Kurske oblasti Roman Starovojt. Ruska vojska kontroliše selo Sadovo u Tokmakskom rejonu Zaporoške oblasti i selo Urožajno u DNR.

Najnoviji podaci: Putinu veruje 78 odsto Rusa

Većina Rusa (78 odsto) vjeruje predsjedniku države Vladimiru Putinu, pokazuju podaci ankete Fonda „Javno mnjenje“.

Na pitanje da li Putin dobro ili loše obavlja svoju funkciju, 79 odsto ruskih građana je odgovorilo „dobro“, dok se oko 10 odsto izjasnilo „loše“, a 11 odsto nije moglo da odgovori na pitanje.

Šefu države, prema rezultatima ankete, vjeruje 78 odsto Rusa, 14 odsto se izjasnilo suprotno, dok devet odsto anketiranih nije odgovorilo na pitanje.

Nedjeljno istraživanje sprovedeno je među punoljetnim građanima od 16. do 18. juna 2023. godine. Uzorak je činilo 1.500 ispitanika iz 104 gradska i seoska naseljena mjesta u 53 ruska subjekta. Statistička greška ne prelazi 3,6 odsto, prenosi Sputnik.

Ruski ambasador: Američke spekulacije da će Rusija upotrijebiti nuklearno oružje u Ukrajini – apsurdne

Američki senator Lindzi Grem, republikanac iz Južne Karoline, izjavio je da je u gornjem domu američkog Kongresa pripremljena rezolucija u kojoj se navodi da ukoliko Rusija i Bjelorusija upotrijebe nuklearno oružje u Ukrajini na to bi trebalo gledati kao na napad na sam NATO.

Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov rekao je da su te spekulacije apsurdne.

Rezoluciju, koja nema obavezujući karakter, sastavio je sa Gremom demokrata iz Konektikata Ričard Blumental.

Rusija je bila i dalje je odgovorna nuklearna država, naglasio je Antonov.

- Lokalna elita takvom jeftinom retorikom demonstrira apsolutnu nekompetentnost u strateškoj sferi - istakao je Antonov i dodao da Rusija raspoređuje nuklearno oružje u Bjelorusiji na legalnoj osnovi, ne kršeći nijednu međunarodnu obavezu.

Zapad zaoštrava situaciju na KiM da bi se Beograd odrekao veza sa bratskom Rusijom!

Zapadne zemlje provociraju zaoštravanje situacije na Kosovu i Metohiji kako bi se pojačao pritisak na političko rukovodstvo u Srbiji, izjavila je predsjednik Savjeta Federacije Rusije Valentina Matvijenko.

- Zapadne države metodično, korak po korak, zaoštravaju situaciju u Autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohija kako bi pojačale pritisak na političko rukovodstvo u Beogradu, prinudile ga da se odrekne svojih temeljnih nacionalnih interesa, žrtvuje prijateljske odnose sa bratskom Rusijom i drugim tradicionalnim partnerima - istakla je Matvijenko, a saopštenje je objavljeno na zvaničnom sajtu Savjeta Federacije.

Ona je dodala da su direktni krivci za „razulareno antisrpsko nasilje“ u ovoj pokrajini faktički Vašington i Brisel.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ruski kosmonauti postavili rekord za najduži boravak na svemirskoj stanici Ruski kosmonauti postavili rekord za najduži boravak na svemirskoj stanici
Zaharova: Zapad i dalje odbija da sarađuje u istrazi eksplozija gasovoda Zaharova: Zapad i dalje odbija da sarađuje u istrazi eksplozija gasovoda
Srušen spomenik Lenjinu Srušen spomenik Lenjinu
Najčitanije
  • Sjećanje: Sedam godina bez Milana Mikana Kneževića
    8h 8m
    0
  • Obilježene 142 godine od Uloškog ustanka
    7h 42m
    0
  • Najavljeno poskupljenje goriva na benzinskim pumpama u BiH
    6h 48m
    3
  • Podržimo predstavnice Istočnog Novog Sarajeva na "Ritmu Evrope"
    9h 9m
    0
  • Na autobuskoj stanici u Zagrebu ustaški simboli i poruka "Ubi Srbina"
    9h 58m
    2