Источни фронт, дан 283: Спријечен напад Оружаних снага Украјине у ЛНР и ДНР

03.12.2022. 14:34
0
ИЗВОР: n4s.net/Телеграм

Специјална војна операција у Украјини ушла је у 283. дан.

Руске снаге настављају офанзиву у Авдејевском правцу у Доњецкој Народној Републици, уништен положај украјинске артиљерије у Запорошкој области. Украјинске снаге настављају да гранатирају стамбене дИЈелове Доњецка.

Поново гранатиран Доњецк

Украјинска војска гранатирала је Петровску четврт Доњецка користећи артиљеријске гранате НАТО калибра 155 милиметара, саопштио је Заједнички центар за контролу примирја.

Уништена украјинска артиљерија

Групација самоходних артиљерија „Акација“ руске војске елиминисала је положаје на којој су биле распоређене украјинске артиљерије на фронту у Запорошкој области, саопштио је репортер Спутњика.

Руска војска је у Луганској Народној Републици протеклог дана ликвидирала око 90 украјинских војника, саопштило је Министарство одбране Русије.

У дијелу фронта код Купјанска, дјеловањем руске авијације и артиљерије спријечен је покушај противника да нападне у правцу Куземовке у ЛНР. Том приликом је ликвидирано до 60 украјинских војника, као и два тенка, борбено возило пјешадије, три оклопна транспортера и четири пикапа, преноси Спутњик.

Такође је спријечен покушај украјинске војске да нападне у правцу Коломијчихе и Житловке у ЛНР и ликвидирано је преко 30 украјинских војника.

У правцу Доњецка Оружане снаге Украјине су безуспјешно покушавале да поврате положаје у насељима Андрејевка, Курдјумовка, Авдејевка и Маринка у ДНР. У нападу руске војске за дан је ликвидирано до 60 украјинских војника, као и два тенка и пет борбених оклопних возила.

Руски ловци су оборили украјински хеликоптер Ми-8 у ДНР. Од почетка специјалне војне операције уништено је 336 противничких авиона и 178 хеликоптера.

Руска артиљерија и авијација уништиле су у подручју Краматорска у ДНР двије базе страних плаћеника који ратују на страни Украјине. Поред тога, руска авијација, ракетне снаге и артиљерија уништиле су три командна мјеста противника у Харковској области и ДНР, као и 74 артиљеријске јединице на положајима, људство и технику у 195 рејона.

У ДНР је уништен радар америчке производње АН/ТПQ-37. У Харковској и Запорошкој области уништена су два складишта ракетно-артиљеријског наоружања украјинске војске.

Руска ПВО је за дан оборила 10 украјинских беспилотних летјелица и осам пројектила испаљених из система „хајмарс“ и „ољха“.

Авионске ракете ХАРМ вире из асфалту у Кировском округу Доњецка, преноси репортер Андреј Руденко.

Како преноси на Телеграму,  ракете падају по стамбеним зградама у Кировском округу.

САД и Европа спонзоришу терористе – додао је.

Коментари 0
Повезане вијести
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у моменталну смрт Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у мом...
На данашњи дан Јуриј Гагарин полетио у свемир (ВИДЕО) На данашњи дан Јуриј Гагарин полетио у свемир (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    6h 8m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    17h 41m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    17h 22m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    22h 33m
    0
  • Премијера документарног филма "Прича поносног пука"
    21h 47m
    0