Istočni front, dan 283: Spriječen napad Oružanih snaga Ukrajine u LNR i DNR

03.12.2022. 14:34
0
IZVOR: n4s.net/Telegram

Specijalna vojna operacija u Ukrajini ušla je u 283. dan.

Ruske snage nastavljaju ofanzivu u Avdejevskom pravcu u Donjeckoj Narodnoj Republici, uništen položaj ukrajinske artiljerije u Zaporoškoj oblasti. Ukrajinske snage nastavljaju da granatiraju stambene dIJelove Donjecka.

Ponovo granatiran Donjeck

Ukrajinska vojska granatirala je Petrovsku četvrt Donjecka koristeći artiljerijske granate NATO kalibra 155 milimetara, saopštio je Zajednički centar za kontrolu primirja.

Uništena ukrajinska artiljerija

Grupacija samohodnih artiljerija „Akacija“ ruske vojske eliminisala je položaje na kojoj su bile raspoređene ukrajinske artiljerije na frontu u Zaporoškoj oblasti, saopštio je reporter Sputnjika.

Ruska vojska je u Luganskoj Narodnoj Republici proteklog dana likvidirala oko 90 ukrajinskih vojnika, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

U dijelu fronta kod Kupjanska, djelovanjem ruske avijacije i artiljerije spriječen je pokušaj protivnika da napadne u pravcu Kuzemovke u LNR. Tom prilikom je likvidirano do 60 ukrajinskih vojnika, kao i dva tenka, borbeno vozilo pješadije, tri oklopna transportera i četiri pikapa, prenosi Sputnjik.

Takođe je spriječen pokušaj ukrajinske vojske da napadne u pravcu Kolomijčihe i Žitlovke u LNR i likvidirano je preko 30 ukrajinskih vojnika.

U pravcu Donjecka Oružane snage Ukrajine su bezuspješno pokušavale da povrate položaje u naseljima Andrejevka, Kurdjumovka, Avdejevka i Marinka u DNR. U napadu ruske vojske za dan je likvidirano do 60 ukrajinskih vojnika, kao i dva tenka i pet borbenih oklopnih vozila.

Ruski lovci su oborili ukrajinski helikopter Mi-8 u DNR. Od početka specijalne vojne operacije uništeno je 336 protivničkih aviona i 178 helikoptera.

Ruska artiljerija i avijacija uništile su u području Kramatorska u DNR dvije baze stranih plaćenika koji ratuju na strani Ukrajine. Pored toga, ruska avijacija, raketne snage i artiljerija uništile su tri komandna mjesta protivnika u Harkovskoj oblasti i DNR, kao i 74 artiljerijske jedinice na položajima, ljudstvo i tehniku u 195 rejona.

U DNR je uništen radar američke proizvodnje AN/TPQ-37. U Harkovskoj i Zaporoškoj oblasti uništena su dva skladišta raketno-artiljerijskog naoružanja ukrajinske vojske.

Ruska PVO je za dan oborila 10 ukrajinskih bespilotnih letjelica i osam projektila ispaljenih iz sistema „hajmars“ i „oljha“.

Avionske rakete HARM vire iz asfaltu u Kirovskom okrugu Donjecka, prenosi reporter Andrej Rudenko.

Kako prenosi na Telegramu,  rakete padaju po stambenim zgradama u Kirovskom okrugu.

SAD i Evropa sponzorišu teroriste – dodao je.

Komentari 0
Povezane vijesti
Putin dodijelio orden tinejdžerima koji su spasavali ljude tokom napada na Krokus Putin dodijelio orden tinejdžerima koji su spasavali ljude tokom napada na Krokus
Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    11h 37m
    12
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    10h 21m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    2h 5m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    5h 6m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    22h 48m
    0