Источни Стари Град: Ученицима одржано предавање и подијељени пакети за одржавање оралне хигијене

10.04.2024. 13:33
0
ИЗВОР: srna.rs

У Амбуланти породичне медицине "Стари Град" у Источном Старом Граду данас је, поводом Свјетског дана здравља, за ученике подручних школа одржано предавање и подијељени пакети неопходни за одржавање оралне хигијене, као и пакети са здравим намирницама.

Тим Амбуланте одржао је кратко предавање о оралној хигијени, као и о томе шта је заправо Свјетски дан здравља и које су то здраве навике којих треба да се придржавају како би очували своје здравље, наведено је на страници Општинске управе.

Директор Амбуланте "Стари Град" Татјана Бекрић истакла је да је предавање само једна од активности које су планиране у оквиру обиљежавања Свјетског дана здравља и поручила да о своме здрављу треба бринути од најранијег доба, због чега је ове године посебна пажња усмјерена ка најмлађим члановима заједнице.

Свјетски дан здравља обиљежава се 7. априла сваке године као годишњица оснивања Свјетске здравствене организације 1948. године.

Сваке године теме које изабере Свјетска здравствена организација за обиљежавање овог важног датума наглашавају најзначајније јавноздравствене проблеме у свијету.

У 2024. години Свјетска здравствена организација обиљежава 76 година од свог оснивања и опредијелила се за обиљежавање 7. априла - Свјетског дана здравља, са темом "Моје здравље, моје право".

Коментари 0
Повезане вијести
Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
Општина Источни Стари Град расписала конкурс за додјелу студентских стипендија Општина Источни Стари Град расписала конкурс за додјелу студентских стипендија
Најчитаније
 • Миланко Цицовић - не упрља срце мржњом, а показа чојство и јунаштво
  22h 38m
  4
 • Опљачкан манастир Острог, идентификована осумњичена
  20h 41m
  0
 • Дејан Којић кандидат ДЕМОС-а за начелника општине Пале
  21h 28m
  9
 • Ухапшен због пуцњаве у Палама
  5h 35m
  0
 • Марија Карађорђевић, српска краљица која заслужује поштовање равно светици
  4h 15m
  0