Istočni Stari Grad: Učenicima održano predavanje i podijeljeni paketi za održavanje oralne higijene

10.04.2024. 13:33
0
IZVOR: srna.rs

U Ambulanti porodične medicine "Stari Grad" u Istočnom Starom Gradu danas je, povodom Svjetskog dana zdravlja, za učenike područnih škola održano predavanje i podijeljeni paketi neophodni za održavanje oralne higijene, kao i paketi sa zdravim namirnicama.

Tim Ambulante održao je kratko predavanje o oralnoj higijeni, kao i o tome šta je zapravo Svjetski dan zdravlja i koje su to zdrave navike kojih treba da se pridržavaju kako bi očuvali svoje zdravlje, navedeno je na stranici Opštinske uprave.

Direktor Ambulante "Stari Grad" Tatjana Bekrić istakla je da je predavanje samo jedna od aktivnosti koje su planirane u okviru obilježavanja Svjetskog dana zdravlja i poručila da o svome zdravlju treba brinuti od najranijeg doba, zbog čega je ove godine posebna pažnja usmjerena ka najmlađim članovima zajednice.

Svjetski dan zdravlja obilježava se 7. aprila svake godine kao godišnjica osnivanja Svjetske zdravstvene organizacije 1948. godine.

Svake godine teme koje izabere Svjetska zdravstvena organizacija za obilježavanje ovog važnog datuma naglašavaju najznačajnije javnozdravstvene probleme u svijetu.

U 2024. godini Svjetska zdravstvena organizacija obilježava 76 godina od svog osnivanja i opredijelila se za obilježavanje 7. aprila - Svjetskog dana zdravlja, sa temom "Moje zdravlje, moje pravo".

Komentari 0
Povezane vijesti
Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
Opština Istočni Stari Grad raspisala konkurs za dodjelu studentskih stipendija Opština Istočni Stari Grad raspisala konkurs za dodjelu studentskih stipendija
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    4h 33m
    7
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    3h 29m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    22h 14m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    19h 13m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    20h 25m
    0