Istočni Stari Grad: Učenicima održano predavanje i podijeljeni paketi za održavanje oralne higijene

10.04.2024. 13:33
0
IZVOR: srna.rs

U Ambulanti porodične medicine "Stari Grad" u Istočnom Starom Gradu danas je, povodom Svjetskog dana zdravlja, za učenike područnih škola održano predavanje i podijeljeni paketi neophodni za održavanje oralne higijene, kao i paketi sa zdravim namirnicama.

Tim Ambulante održao je kratko predavanje o oralnoj higijeni, kao i o tome šta je zapravo Svjetski dan zdravlja i koje su to zdrave navike kojih treba da se pridržavaju kako bi očuvali svoje zdravlje, navedeno je na stranici Opštinske uprave.

Direktor Ambulante "Stari Grad" Tatjana Bekrić istakla je da je predavanje samo jedna od aktivnosti koje su planirane u okviru obilježavanja Svjetskog dana zdravlja i poručila da o svome zdravlju treba brinuti od najranijeg doba, zbog čega je ove godine posebna pažnja usmjerena ka najmlađim članovima zajednice.

Svjetski dan zdravlja obilježava se 7. aprila svake godine kao godišnjica osnivanja Svjetske zdravstvene organizacije 1948. godine.

Svake godine teme koje izabere Svjetska zdravstvena organizacija za obilježavanje ovog važnog datuma naglašavaju najznačajnije javnozdravstvene probleme u svijetu.

U 2024. godini Svjetska zdravstvena organizacija obilježava 76 godina od svog osnivanja i opredijelila se za obilježavanje 7. aprila - Svjetskog dana zdravlja, sa temom "Moje zdravlje, moje pravo".

Komentari 0
Povezane vijesti
Posljednjeg junskog dana tradicionalna „Jagnjijada“ na Vučijoj Luci Posljednjeg junskog dana tradicionalna „Jagnjijada“ na Vučijoj Luci
Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
Najčitanije
 • Godišnjica smrti Mike Antića - "Ako ti jave: umro sam, ne veruj to ne umem“
  2h 28m
  0
 • Održana vanredna skupština Džudo saveza Republike Srpske: Živko Milijaš izabran za predsjednika
  21h 46m
  2
 • Šta je Srbiji potrebno da sa dva boda prođe dalje?
  23h 4m
  0
 • Trebinjci ulovili soma na Bilećkom jezeru, dužine skoro dva metra
  15h 21m
  2
 • Najbrži način da rashladite automobil koji je bio parkiran na suncu
  23h 44m
  0