Источно Сарајево: 120 ученика пјева “Најбоље за нас”(ВИДЕО)

01.06.2020. 10:49
0
ИЗВОР: citajfilter.com

Вирус корона се не шали и треба озбиљно да га схватимо, али не шалимо се ни ми када кажемо да су нам наши ученици и квалитет наставе на првом мјесту, казао је Ђорђе Јованчић, оснивач и директор Basics музичке школе из Источног Сарајева.

Иако нису могли да се састају и пробе или концерте одржавају уживо, ученици и наставници ове школе вриједно су радили мјесец и по дана на припреми и реализацији новог онлајн пројекта под називом “Најбоље за нас“.

Финални видео, у којем је учествовало 120 ученика Basics школе је доступан свима који цијене квалитетну музику и талентоване младе људе.

Ријеч је о композицији коју је написао Ђорђе Јованчић, а ученике и наставнике предводи Ана Мариа Васиљевић.

Пројекат је реализован путем веб-платформе “Онлајн учионица”, то је веб-платформа Basics школе за учење на даљину која је од 16. марта, након што су затворене све школе у БиХ, постала званични систем реализације наставе у овој школи. Сви снимци забиљежени су мобилним телефонима, осим уводног дијела спота и кадрова снимљених дроном. Комплетну пјесму изводе ученици и наставници ове школе из својих домова у Источном Сарајеву и Сарајеву.

-Свјесни чињенице у којој смо се нашли 11. марта, када је Министарство наложило да се затворе школе због вируса корона, одмах смо реаговали са циљем да пронађемо најбоље рјешење за наставак наших активности у новим околностима. Тако је настала идеја да направимо онлајн платформу за учење на даљину, коју смо креирали за пет дана, и већ 16. марта почели смо реализовати наставу путем исте. Управо је пројекат ‘Најбоље за нас‘ резултат рада свих ученика и наставника Basics школе путем ове платформе- навео је Јованчић.

Спот је режирао и монтирао Марко Јованчић, који је својим ненадмашним умијећем и овај пут направио сјајан видео са снажном поруком цијелом свијету у тренуцима када управо цијели свијет свједочи катастрофама проузрокованим пандемијом вируса корона. У споту се, поред кућних видео-снимака, приказују и кадрови празних улица Источног Сарајева и Сарајева.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    3h 26m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    2h 50m
    0
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    23h 43m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    17h 34m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    2h 44m
    0